![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2005 Skąd: Byczyna Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Chciałbym zrobić cos w stylu wyboru skinów, ale nie bardzo wiem, jak odczytać katalogi przykładowo z folderu Themes tak, aby adres każdego z nich był jako value pola typu select, czyli taj jak instalujemy np skiny w phpBB (żeby sam system stworzył opcje zawierajace w wartosci adres folderu ze skinem). Jesli jest to zrozumiałe, proszę o pomoc. Jak sadze będzie to na pętli foreach, ale nie mam pewnosci, gdyż niedawno zaczałem zabawe w php. Z góry dzieki za pomoc -------------------- hmmm.... :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 28 Dołączył: 9.08.2004 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to taki obrazowy przyklad bo nie jestem pewny czy dokładnie o to chodziło... a jak to jest z phpBB to nie wiem... -------------------- errare humanum est
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2005 Skąd: Byczyna Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm, chyba zle sformułowałem pytanie... chodzilo mi o to, żeby pętla tworzyła nazwe opcji taka sama jak nazwa folderu, a foldery te byly zczytywane z katalogu themes. jako wartosc odpowiedniej dla danego folderu ma byc adres url tegoż folderu, czyli np:
zawartosc katalogu themes: default, retro, kolorowy, groszki; nazwy option: default, retro, kolorowy, groszki; wartosci option: "../themes/default" itp. opcji ma byc tyle co folderow w katalogu themes, a ich wartosci maja byc rowne url'owi dla danego folderu. mam nadzieje, ze teraz jest to sformulowane prosciej i zwiezlej ![]() -------------------- hmmm.... :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:46 |