![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam problem poniewaz nie wiem który server wybrac....czy moze ktos mi poradzic z doswiadczenia jaki server jest dobry i dosc nie skomplikowany...jestem początkujący wiec zalerzy mi na dosc przejrzystej obsłudzie...KRASNAL czy moze WebServ a moze jeszcze inny....czym sie róznią który jest lepszy
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Krasnal, WebServ i inne to nie serwery, a instalatory poszczegolnych serwerow (Apache, MySQL itp) oraz dodatkowych programow (php, Adminsitracja).
Nie doradze Ci, ktory wybrac bo nie instalowalem ich ale moze sproboj swoich sil z zainstalowaniem wszystkiego samemu ? Dowiesz sie wtedy o konfiguracji Apache, php, bazy danych, co moze Ci sie przydac w dalszej czesci nauki php. Poza tym opis instalacji mozna poczytac na php.pl: http://php.pl/index.php/phppl/artykuly/ser...ysql_na_windows Ten post edytował Seth 20.02.2005, 14:49:12 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 28 Dołączył: 9.08.2004 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja na windows`ie używałem Krasnal`a i problemów z nim żadnych nie miałem...
![]() aha - z całych pakietów to używałem tylko krasnala, teraz instaluje wszystko sam -------------------- errare humanum est
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WebServ 1.2:
Apache 2.0.52 php 5.0.3 MySQL 4.0.23 Polecam.. sam używam i jest spoczo ![]() http://webserv.webpl.org |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki
![]() |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Osobiscie również polecam WebServ'a, gdyż jes wg mnie prostszy w obsłudze, a zawiera wszystko co potrzeba. Jedyne, z czym możesz mieć problemy, to CesarFTP. dlatego ja uzywam wersji 1.1, okrojonej własnie o serwer FTP oraz jest chyba starsza wersja my sql, ale dal poczatkujacych to chyba niezbyt znaczacy zarzut.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:32 |