![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem, czy to da sie zrobic za pomoca styli i czy w zwiazku z tym wybralem odpowiednie podforum, no ale przedstawie moj problem :)
struktura strony wyglada tak: zewnetrzna ramka, a w srodku trzy <div> - gora, srodek i dol. gora i dol maja okreslona wysokosc, natomiast chcialbym, zeby srodek zawsze dopasowywal mi sie w ten sposob, zeby calosc stanowila 100% wysokosci. (marginesy mam poustawiane na 0 dla <body>). kiedys zrobilem to za pomoca js - sklepalem skrypt wykrywajacy rozdzielczosc i w zaleznosci od tego dla srodkowego okna przypisywalem odpowiedni rozmiar. jednak bylo kilka bledow - bo w zaleznosci od przegladarki rozne sa wysokosci i stad na dole powstawalo troche bialego pola, a poza tym - niektorzy maja poinstalowane dodatkowe pierdoly - wyszukiwarki itp i tu znowu musialbym okreslic inna wysokosc, a inny problem to to, ze nie wiem, jak sprawdzic, czy ktos ma dodatkowe paski :/ tak wiec - dopasowanie srodkowego okna tak, aby calosc stanowila 100% bez wzgledu od rozdzielczosci i paskow. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
byl juz taki topic na forum, chyba na css
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 22:08 |