![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2003 Skąd: Piasek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam dwa pola rozwijalne:stale i kryterium.
Kod <SELECT NAME="stale">
<OPTION VALUE="SW12"> SW12 <OPTION VALUE="SW18"> SW18 <SELECT NAME="kryterium"> <OPTION VALUE="Zastosowanie">Zastosowanie <OPTION VALUE="Skład chemiczny">Skład chmiczny np SW12 jest wartoscia artrybutu oznaczenie w tabeli typ_stali natomiast zastosowanie, czy sklad chemiczny są nazwami tabel. Dla tabeli zastosowanie chce wyswietlic wartosci jej atrybutu narzedzia Jak napisac kod wyświetllajacy dane by po wybraniu odpowiedniej stali i kryterium pojawily sie wszystkie zastosowania dla danehj stali, czy jej skal chemiczny po wybraniu drugiego kryterium [php:1:a2a757fe61]<?php if($kryterium = "Zastosowanie") { $query="Select typ_stali.Oznaczenie, zastosowanie.Narzedzie from typ_stali, zastosowanie, lista_zastosowan where typ_stali.Id_oznaczenie=lista_zastosowan.Id_oznaczenie and lista_zastosowan.id_zastosowanie=zastosowanie.id_zastosowanie";" "; } $result=mysql_query($query) or die ("Zapytanie niepoprawne"); while($wiersz=mysql_fetch_array ($result)) { print ("<br>"); if($kryterium = "Zastosowanie") { $zastosowanie=['Narzedzie'] ; echo ($wiersz["stale"]); echo ($wiersz["Narzedzie"]); } } ?>[/php:1:a2a757fe61][/code] Jak poprawic ten kod? jak to powiazac by wyswietlalo mi odpowiednie dane zaleznie od wybranej stali i kategorii |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja proponuję poczytać jakiś podstawowy kurs SQLa.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:12 |