Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> Odświeżenie strony, Zmienne $_POST
alu8
post 2.07.2019, 11:31:36
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 2.07.2019

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Jak wyczyścić zmienne $_POST? Chodzi mi o to że przy odświeżeniu strony jeszcze raz dodaje wpis do bazy danych.
Co z tym zrobić? Patrzyłem na to Temat: czyszczenie zmiennej POST i na to Temat: czyszczenie zmiennej POST ale nic mi nie pomogło.

Kod:
CODE
$sql="SELECT tytol FROM `wpisy` WHERE `tytol`='$tytul";

if(isset($_POST['user'])){
if($_POST['user']!=""){
$tytul = $_POST['tytul'];
$user = $_POST['user'];
$tag = $_POST['tags'];
$tresc = $_POST['tresc'];
if($result==0)
{
$data = date("Y-m-d H:i:s");
$zapytanie = "INSERT INTO `wpisy` (`tytol`, `user`, `tag`, `tresc`, `data`) VALUES ('$tytul', '$user', '$tag', '$tresc', '$data')";
$polaczenie->query($zapytanie);
}
}
}

Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 2.07.2019, 11:35:25
Post #2





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 643
Pomógł: 5752
Dołączył: 27.12.2004




Przypiety temat w dziale PHP...
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=44...t=0&start=0

ps: tytul a nie zaden tytol


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
dublinka
post 2.07.2019, 11:53:42
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 163
Pomógł: 18
Dołączył: 22.02.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


W uproszczeniu najlepiej zastosowac np. sesje. Ustawiasz po dodaniu danych sesje + czas żywotności (powiedzmy 180; 180 sekund)

A przed calym tym bajzlem sprawdzasz czy aktualny czas ( time() ) jest wiekszy od teg oco zarejestrowales. Jesli tak to puszczasz dalsza możliwość dodawania. Jesli nie to juz co tam chcesz zrobic. Dac informacje czy przekierowac gdzies.
To wszystko co tam podales nie ma znaczenia.
Znaczenie ma tylko jeden warunek.

Ten post edytował dublinka 2.07.2019, 11:55:10
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 23.07.2019 - 02:27