![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem. To moj kod autoryzacji:
Cos jest nie tak bo po wpisaniu nazwy i hasla uzytkownika wyskakuje mi komunikat ze nie mam prawa do ogladania strony (a przeciez dobrze wypelniam name i password) POMOCY !!!! plik.php <? // laczenie z baza danych $mysql = mysql_connect( "localhost", "webauth", "webauth123" ) or die ("Nie mozna sie polaczyc<br>"); print "polaczenie z serwerm nawiazane.<br>"; // wybór właściwej bazy dancyh $mysql = mysql_select_db( "auth" ) or die ("Nie można wybrać bazy danych.<br>"); print "Uzyskano dostep do bazy auth<br>"; // zapytanie do bazy danych , ktorego celem jest sprawdzenie, // czy isnieje rekord odpowiadajacy wprowadzonycm danym $result = mysql_query("SELECT * FROM auth WHERE (name ='$name' AND pass = '$password')"); if(!$result) { echo "Nie mozna uruchomic zapytania."; exit; } $count = mysql_result( $result, 0, 0 ); if ( $count > 0 ) { // nazwa oraz hasło odpowiadajacego sa poprawne echo "<h1> Udało sie"; echo "Ta strona jest tajna."; } else { //nazwa lub hasło uzytkownikanie jest poprawne echo "<h1> NIc z tego ! </h1>"; echo " NIe masz prawa ogladac tajnych danych."; } ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 12:42 |