![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2005 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, moim celem jest uzyskanie wyświetlenia emontów zamiast poszczególnych znaków. Wszystko mam w mysql, tabele z newsami news_tabela, i tabele z emontami smilies. Jak wyświetlam newsa (rekord text) i w tym newsie bedzie np. : D to chce zeby wyswietlil sie emont a nie taki znak. Rekordy z emontami: smilie_id, smilie_code (znak emonta), smilie_image (ścieżka emonta), smilie_text (podpis emonta). Domyślam sie że chodzi o funkcje str_replace , ale nie mam pojęcia jak jej użyć. Moj kod wygląda tak:
Selectuje rekord text z ktorego chce zamienić znaki na emonty i tabele z tymi emontami, ale kompletnie niewiem jak użyć str_replace , teraz efekt jest taki że wogle nie pokazuje nawet treści newsa. Kombinowałem na różne sposoby ale nie wychodziło, jestem początkujący i nie znam sie za dobrze, help ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2005 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ten $tekst moge przypisać do row["text"] ?
i potem jak wyświetlić ten tekst ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmienną $tekst podałem tylko jako przykład. Możesz ją zamienić na dowolny ciąg znaków (ścieżki emotów też są przykładowe).
Ten post edytował Vertical 14.02.2005, 21:32:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
o lol dziala
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:23 |