![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki skrypt, który działa prawidłowo na jednym serwerze tzn. że sie nie wysypuje i przegladarka otwiera plik w Excelu. Z kolei na innym serwerze skrypt sie nie wysypuje a przegladarka (ta sama,IE), nie potrafi otworzyc pliku ani w zewnetrznym programie (Excel) ani wyswietlic czegokolwiek. Komunikat, ze "nie moze pobrac. Zadana witryna jest niedostepna lub nie moze jej znalezc". Komunikat jest nie jest wyswietlany na stronie, ale w oknie takim jak przy pobieraniu pliku. Pole typ pliku jest puste. No a na tym 1szym serwerze w polu jest ze to plik Excel i sie otwiera. podejrzewam ze chodzi o wysylanie błędnego nagłówka. gdzie to mozna sprawdzic/zmienic ![]() A oto ten skrypt :
Prosze o pomoc ekspertów. ![]() ps. Próbowałem z ob_start() i ob_end_flush() - ale tez nie dziala ![]() Ten post edytował bartu$ 13.02.2005, 17:26:12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może byś skasował pustą linię na początku kodu ?
na jednym serwerze masz php ustawionego tak, że ma buforowanie właczone - dlatego buforuje tą pustą linię i wysyła prawidłowe nagłówki. Na drugi masz buforowanie wyłaczone - dlatego nie może wyśłać nagłówków - do tego nie wyświetla komunikatu o błędzike bo wyświetlanie komunikatów jest wyłączone. Mam nadzieję, że pomoże ![]() Pozdrawiam ps: wybacz, jeśli niezbyt miło napsiałem odpowiedź ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:45 |