![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
usiłuje zrobić cms'a na podstawie tutka ze strony: http://republika.onet.pl/2,1,1615,2215,artykuly.html?sort=1 zrobiłem tabelkę w bazie danych... nie wiem czy dobrze zrobiłem, ale coś mi nie idzie :/ po wejściu do pliku logowanie.php i wpisaniu błędnego hasła i loginy wyskakuje mi: login.php....
co zrobiłem źle ? oprócz tego że nie wstawiłem do tabeli użytkownika i hasła :| (bo nie wiem jak hasło zakodować do md5) oto kod: logowanie.php
login.php
admin2.php
config_db.php
edycja.php
add.php
del.php
update.php
tekst.php
co jest źle ![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jakie jest prawdopodobieństwo że ktoś znajdzie błąd w takiej ilości zapchanego kodu? Ten tutorial możesz sobie odpuścić... nie stworzysz cmsa ani innego bardziej rozbudowanego systemu nie rozumiejąc kodu.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj linka do tego kodu
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
usiłuje zrobić cms'a na podstawie tutka ze strony:
http://republika.onet.pl/2,1,1615,2215,artykuly.html?sort=1 tam jest wszystko... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(letki @ 2005-02-21 00:43:07) usiłuje zrobić cms'a na podstawie tutka ze strony: http://republika.onet.pl/2,1,1615,2215,artykuly.html?sort=1 tam jest wszystko... Wszystko? Przecież tam jest używany archaiczny HTML, od wersji 4 nie zaleca się używać <center>. Autor powinien trochę nadrobić zaległości jeśli chce uczyć innych. Dalej idąc wywali mu błędy przy ustawionym NOTICE. Dla mnie dobry cms to taki, który spełnia zalecane standardy, posiada przejrzysty i łatwy w modyfikacji kod. O prawidłowym działaniu nie wspminam bo to rzecz oczywista. -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
no dobrze - to może polecasz jakis tutek
![]() lub może masz jakiegoś bardzo małego cms'a ... aby zobaczyć i poznać działanie, budowę itp ... co polecasz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(letki @ 2005-02-21 14:04:37) no dobrze - to może polecasz jakis tutek ![]() lub może masz jakiegoś bardzo małego cms'a ... aby zobaczyć i poznać działanie, budowę itp ... co polecasz Hm, poszukaj google.pl, sf.net, freshmeat.net. Ja już pisałem kilka razy, że spodobało mi się rozwiązanie panelu administracyjnego z phorum.org wersja 3. Troche je zmodyfikowałem. Staram się także , aby odzielić wygląd od tego co jest wyświetlane... co jest podstawowym mankamentem osób zaczynających przygodę z php. Najpierw powinno być przygotowanie, pobranie danych. Dalej/osobno/w innym załączonym pliku powinno odbywać się ich wyświetlenie. Większość natomiast robi tak jak w tym artykule co podałeś link. Pobieramy dane... wyświetlamy, operujemy na zmiennych php i znów wyświetlamy ;] Powoduje to, że skrypty są potem trudne do modyfikacji. Czytam forum php, podforum php pro i tam ludzie dają ciekawe rozwiązania, które potem można umieszczać w swoich tworach. Za parę miesięcy pojawi się w 2-miesięczniku (phpsolmag.org) jakiś artykuł o cms z tego co czytałem. Poczytaj sobie też artykuły z php.pl. -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
ok dziękuję za wskazówki
![]() pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(sf @ 2005-02-21 08:17:38) Wszystko? Przecież tam jest używany archaiczny HTML, od wersji 4 nie zaleca się używać <center>. Autor powinien trochę nadrobić zaległości jeśli chce uczyć innych. Dalej idąc wywali mu błędy przy ustawionym NOTICE. Czy jest gdzieś podana lista specyfikacji dotycząca poprawności kodu HTML w php? Bardzo się zdziwiłem, gdy nazwałeś <center> "archaicznym". -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Czy jest gdzieś podana lista specyfikacji dotycząca poprawności kodu HTML w php? A jaka różnica co generuje htmla ? java, php, xslt, zawsze to samo na wyjsciu ![]() Polecam zapoznanie się z specyfikacją w3c -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to chyba nie wiesz nic o CSS i XHTML... zachęcam do odwiedzenia strony www.w3.org, przejrzeniu najnowszych specyfikacji i nadrobienia zaległości
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No wiem... ale co za różnica:
<center> <div align="center"> Czy chodzi Wam o coś innego :S -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat(Master Miko @ 2005-02-27 20:43:29) No wiem... ale co za różnica: <center> <div align="center"> Czy chodzi Wam o coś innego :S Różnica jest taka, że Panowie, którzy zajmują się tworzeniem HTML zalecają od wersji 4 (sobie zobacz, w którym roku została wydana) nie używanie <center>. Pozatym jak tak bardzo bronisz tego archaicznego HTML to możesz też sobie używach równie archaicznego php w wersji 3 ![]() -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
<center> stare a dobre...
No nie wiem czy w MSIE 3 będą działy najnowsze formatowania CSS 2... natomiast chyba <center> będzie działał... proszę o poradę w tej sprawie A czego wy używacie jako wysierodkowacza ![]() Sorka za OT -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyśrodkowanie: <div class="centered">...</div>
CSS: .centered { text-align:center; } teraz nikt nie używa MSIE 3. Firefox RULEZ! ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No nie za bardzo... a starsi ludzie
![]() Jak standard to standard ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2005 Skąd: W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
MSIE 3
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:17 |