![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Mam taki oto skrypt, który ma wyciągnąć dane z bazy
Dlaczego serwer wyrzuca komunikat: Kod Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To znaczy, że albo nie ma tabeli "ankieta1", albo nie ma pola "nr" albo jest zła składnia zapytania (to ostatnie mało prawdopodobne, bo składnia wygląda dobrze). Ewentualnie spróbuj usunąć ";" na końcu zapytania
Ten post edytował Vertical 9.02.2005, 16:55:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrob tak
Zapomniałem o średniku - mysql_error byl i jest ![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[query]Notatka: Zapytanie nie powinno kończyć się znakiem średnika.[/query]
ale wszyscy maja za przeproszeniem w dupie manual ;] tak samo bylo juz tysiac razy by uzywac mysql_error -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2004 Skąd: Żoliborz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosta sprawa
![]() Liczb nie wstawia się w ''. @Vertical ostatnio walisz herezje (średnik czasami się przydaje) ![]() -------------------- Visual Basic - kto by pomyślał :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(popbart @ 2005-02-09 18:52:13) Prosta sprawa ![]() Liczb nie wstawia się w ''. @Vertical ostatnio walisz herezje (średnik czasami się przydaje) ![]() Blad wtedy nie wyskoczy jak bedzie to w cudzyslowiu. MySQL sobie poradzi. Ten post edytował sf 9.02.2005, 19:16:49 -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Prosta sprawa ![]() Liczb nie wstawia się w ''. Już wielu odważnych próbowało nie wstawiać liczb w cudzysłów a ich wysiłki zakończyły się kolejnym nowym tematem na forum |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Dzuieki za helpa, ale problem w tym, że u mnie działa niezależeni od rodzaju wpisu, a na serwerze w necie jest z tym problem - myslę, że to ich wina (sparwdzałem na win oraz linuks)
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:17 |