![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, otóż tworzę pewien projekt strony. Z góry mówię że jestem osobą w trakcie nauki php.sql itd.
potrzebuje zrobić tabele gdzie w każdym wierszu będzie przycisk który zmienia konkretny wpis w tym przypadku w kolumnie ranga, gdzie warunkiem będzie id. Nie był by to problem gdyby tabela była statyczna tyle że to jest dynamiczna tabela wiec dane ilość wierszy w tabeli się ciągle zmienia. Udało mi się zrobić coś takiego: Wycinek php
Skrypt wywołujący klikniecie: Teraz button działa ale tylko na pierwszy wiersz każdy kolejny już nie ;( Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Atrybut id musi być unikalny, tzn. tylko jeden o danej wartości na stronę.
Zmień materiały do nauki. Atrybut bgcolor wymarł razem z dinozaurami. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dobra podstawiłem zamiast zwyklego id awans zmienna $a1 No ale teraz nawet ten 1 wiersz się nie zmienia ;(
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj sobie o delegacji zdarzeń. Ten js generujesz w php?
Ten post edytował viking 17.12.2017, 19:25:19 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
js jest w sekcji header
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiesz że taki zapis nic nie wypisze na ekranie? <?$a1?>
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Teraz już wiem ;D
Jak mogę to inaczej zrobić ![]() Co do delegacji zdarzeń czytałem trochę ale nie mam zielonego pojecia jak mogę to wykorzystać. Jakaś mała podpowiedz ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Jak mogę to inaczej zrobić Wyswietlic $a1? No to moze standardowo: <?php echo $a1 ?> ? Albo nawet krocej: <?= $a1 ?> ?Ale nawet z tymi poprawkami ten kod jest poprostu bez sensu.... Masz sie odwolywac po klasie czyli zamiast id awans daj poprostu klase awans a potem $(".awans").click(function() Juz ci bedzie reagowac na kazdy button. Oczywiscie teraz bezsensu jest kod php, bo teraz updatujesz kazdy rekord w bazie a nie klikniety ![]() ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No dobra ale gdy zmienię zmienna $rezultat na jakaś inna to wtedy każdy rekord się zmienia a oto mi też nie chodzi.
Teraz to działa tak jakby WHERE id=$a1 nie działało tak jak powinno.
Co bym tu musiał jeszcze zmienić by to działało >?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat No dobra ale gdy zmienię zmienna $rezultat na jakaś inna to wtedy każdy rekord się zmienia a oto mi też nie chodzi. Dokladnie to przeciez ci napisalem wczesniej, ze to wlasnie twoj kod bedzie robil - bedzie zamienial wszystko - a co jest do bani. Napisalem ci tez, ze masz zamieniac dla wybranego wcisnietego ID a nie dla wszystkich. Zrob wiec to. Przesylaja AJAXem wcisniete ID i tylko dla tego ID zamieniaj a nie dla wszystkich -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Poczytałem trochę i napisałem coś takiego, ale też nie działa jak powinno...
If jest przed $zapytanietxt
|
|
|
![]()
|
|
Otwórz narzędzia deweloperskie przeglądarki i zobacz błędy oraz w zakładce sieć co wysyłasz.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 12:57 |