![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
prosba dotyczy wytlumaczenia mi jak "sie widza" transakcje...
a mianowicie: tabela rachunki: nr saldo 10 100 20 200 30 300 t1 ------------------------ a ------------------------ b update rachunki set saldo=saldo+100 where nr=10 ------------------------- c select * from rachunki -------------------------- d --------------------------- e select *from rachunki --------------------------- t2 ------------------------ a update rachunki set saldo=saldo+100 where nr=10 ------------------------- b ------------------------- c -------------------------- d commit; --------------------------- e --------------------------- pytanie moje: co bedzie w wynikiem zapytan select... w t1. pyt2. czy ktos moglby mi podac linki albo wyslac cos na temat b-drzew...jak je sie tworzy i opis? ![]() z gory za wszelka pomoc dziekuje i pozdrawiam michal w. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2004 Skąd: Żoliborz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat pytanie moje: co bedzie w wynikiem zapytan select... w t1. 300, jeżeli tabela nie jest innodb i nie wpisałeś set autocommit=0; Czy tak trudno sprawdzić samemu? Ten post edytował popbart 4.02.2005, 00:24:52 -------------------- Visual Basic - kto by pomyślał :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:28 |