![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmagam się z problemem który swoim istnieniem mnie mocno zaskoczył. Problem wygląda w ten sposób że jeśli chce przesłać dłuższy tekst do bazy danych to po prostu jest to niemożliwe ( tekst który chciałbym przesłać ma 3895 - na podstawie skryptu js który napisałem by policzyć znaki pod ten problem). Ale z tekstami krótszymi wszystko zapisuje się normalnie jakby nigdy nic. Szukałem w internecie jakiś rozwiązań, które ostatecznie nie pomogły. Początkowo myślałem że chodzi o ograniczenia w ilości znaków zmiennej post, lecz gdy przesłałem ten długi tekst i wydrukowałęm sobie zawartość zmiennej post ( print_r($_POST) ) z tego co widziałem wynikało że wszystkie dane zostały przekazane ! W celu rozwiązania tego problemu zrobiłem następujące rzeczy a) w pliku php.ini max_input_vars nastawiłem na 10000 a post_max_size na 100 ![]() c) kolumna w bazie danych danych która ma mieścić długie teksty zostala znastawiona na 10000 znaków w typie varchar Problem jest o tyle kłopotliwy że napracowałem się nad własnym portalikiem i nie mogę rzucać dłuższych artykułów. Poniżej przedstawiam kod skryptu php za pomocą którego staram się rozwiązać problem ( to radykalnie uproszczony skrypt tamtego właściwego pliku, ale problem ten sam ) . Z góry dziękuję za odpowiedzi ![]()
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapewne jest tam znak specjalny '. Rozszerzenie mysql już zostało usunięte, poczytaj komunikat na stronie dokumentacji. Ale jeśli bardzo musisz to mysql_real_escape_string
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki , mysql_real_escape_strin pomogło
![]() ALe nie wiem o co chodzi z tym komunikatem, możesz coś wiecej powiedzieć ? Szukałem tego, ale jakoś niczego nie wyłapałem |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wejdź w jakakolwiek funkcję mysql. Wielkie czerwone ostrzeżenie.
https://prophp.pl/advice/show/3/korzystam_z...ed._dlaczego%3F -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:31 |