![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Peter15- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Mam postawionego apache z php i wszystkimi modami co są w instalacji fedory core 3.
mam skrypta na zapis pliku: $string="Hello world"; $plik=fopen("chat.txt", "w"); fputs($plik, "$string\n"); ale nie działa mi on. Chodzi mi o to by do pliku byly dopisywane linijki za pomocą pla formularza, ale jak narazie nawet to nie chce działać Próbowałe jeszcze coś takiego ale tesz nie działa sad.gif
Czego to wina i jak to naprawić, jakaś zmiana w pliku php.ini czy coś z kodem --- poprawiłem bbcode, ponieważ Peter15 napisał go jako niezarejestrowany. Peter15: ![]() olo |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Brak BBCode.
Popraw, albo zamknę. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Brak BBCode. Popraw, albo zamknę. Chetnie ale gdzie tu edycja swoich postów ![]() A już wiem o co chodzi, to mam to jeszcze raz pisać?? Dla mnie to obojetne ale to troche bez senu. Wyedytować nie moge bo jak to pisałem nie byłem jeszcze zarestrowany Forgive me Ten post edytował Peter15 2.02.2005, 13:19:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 453 Pomógł: 22 Dołączył: 20.09.2004 Skąd: Kraków - NH - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[OT]przecież całe forum jest po polsku[/OT]
-------------------- Warsztat: Windows 7 Pro 64bit | Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.0 | PHPmyadmin 2.6.4
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra nieh i tak będzie ale wie może ktoś wczym tkwi problem w tym kodzie, jak komuś przeszkadza brak tego kode php to moge jeszcze raz napisać, ale prosze was o rade i wyjaśnienie
Przeglądałem sporo skryptów na zapis do pliku txt ale nie działają. Może to wina Apacha którego mam na fedorze 3. Zainstalowany został przy instalacji Cała zawartośc pliku dol.php, który ma zapisywac to co wpisał użytkownik do pliku:
Co jest źle i jak powinno być. A jeśli jest dobrze to co trzeba zmienić w ustawieniach serwera?? Ok, już wiem w form method powinno być Post A jak zrobić by dopisywało to się w kolejnej linice?? $dane="<br> $do co wpisal urzytkownik"; Rozwiązałem sam swoje problemy. Coś mnie oświeciło. Wybaczcie początkującemu Ten post edytował Peter15 2.02.2005, 14:45:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Jako, ze z plików txt jest cienki zmodyfikowałem twój kod. pozdrawiam Edit: przejrzałem niektóre kursy i stwierdziłem że kod który podałem jest 'troche' zły. Korzystając z tego poprawiłem troche kod. Ten post edytował badme 2.02.2005, 18:41:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@badme, jako, że Twój kod jest cienki pozwoliłem sobie go zmodyfkować :}}}}
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 11:26 |