![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, na początek chciałbym krótko opisać skrót NS, bo dla wielu niewtajemniczonych ten skrót jest nieznany.Otóż NS pochodzi od Nemesis-System, nie, którzy zapytają, co to takiego jest?? Czy to znowu jakiś system portalowy, otóż nie, NS będzie to CMS( ContentManagamentSystem ) będący polskim produktem.Pomysł na stworzenie NS powstał raz w mojej głowie, siedziałem sobie i myślałem, co by tu zrobić postanowiłem zapytać się pewnych osób o stworzenie projektu NS i tak to się zaczęło.
Co mamy do zaoferowania osobą współpracującym z NS-Group ? Wszystkie osoby współpracujące z nami będą mógłby mieć odpowiedni wpis do swojego Portofolio i udokumentowanie, co w projekcie dana osoba stworzyła. Jakie są plany dotyczące NS Plany mamy bardzo szerokie ![]() Pierwszym naszym celem jest NS 1.x.x który będzie napisany dla wersji PHP4 ![]() Drugim z celów mamy NS5 2.x.x dla wersji PHP5, całkowicie oddzielny projekt, proszę nie kojarzyć go z NS 1.x.x Kogo potrzebujemy Potrzebujemy osoby chętne do pomocy w następujących dziedzinach:
Strona główna projektu jest w przygotowywaniu, jak narazie zapraszamy na forum do pomocy w projekcie. Forum Projektu: Nemesis-System Jak się dostać do Grupy?? Wystarczy, że napiszesz do mnie prywatną wiadomość, i przedstawisz, w czym chcesz pomagać. To tak na tyle, osoby chętne bardzo mile widziane ![]() Do moderatorów, dostałem pozwolenie od DeyV na otwarcie tematu. Ten post edytował kubatron 1.02.2005, 23:53:51 -------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2003 Skąd: Londyn / UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OT:Moze w php sie poprawiles, ale z jezykiem polskim masz ndal problemy
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(kubatron @ 2005-02-01 22:52:08) Potrzebujemy osoby chętne do pomocy w następujących dziedzinach:
coś o mnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a tak na poważnie to rada #1 zrezygnuj z NS 1.x.x (dla mnie to jest projekt nie mający sensu, zwłaszcza że piątka zdobywa coraz większą popularność i pewnie za 5-6 m-c wersja 4 będzie przeszłością, tak jak 3, 2...) rada #2 przedstaw konkretny plan/założenia, najlepiej jakieś diagramy (nie musi to być od razu UML, ale coś w tym stylu) przedstawiające architekturę systemu (np. ogólna budowa, funkcje klas, itp.) oprócz tego że to ma być CMS Ten post edytował awides 2.02.2005, 17:25:51 -------------------- redFox |||||||||| 30%
---------------------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
awides: W niedziele odbędzie się spotkanie na Irc.php.pl -> #nemesis http://nemesis.j.j.pl/forum/index.php?showtopic=14, będzie można sie dużo dowiedzieć.
-------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli o mnie chodzi, to nie mam czasu na pisanie kolejnego systemu
![]() -------------------- redFox |||||||||| 30%
|
|
![]()
|
|
Cytat(awides @ 2005-02-03 10:59:21) jeżeli o mnie chodzi, to nie mam czasu na pisanie kolejnego systemu ![]() Śmieszy mnie troche to co wypowiedziałeś się, wczesniej napisałeś że to coś dla ciebie a teraz mowisz cos o jakims systemie, to będzie CMS a nie system portalowy jeżeli niechcesz pomagać to nie pomagaj. -------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(kubatron @ 2005-02-03 15:53:17) Cytat(awides @ 2005-02-03 10:59:21) jeżeli o mnie chodzi, to nie mam czasu na pisanie kolejnego systemu ![]() Śmieszy mnie troche to co wypowiedziałeś się, wczesniej napisałeś że to coś dla ciebie a teraz mowisz cos o jakims systemie, to będzie CMS a nie system portalowy jeżeli niechcesz pomagać to nie pomagaj. Trzymajcie sie tematu! Zycze powodzenia! P.S. Takze pronuje zostac tylko przy PHP5 -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
Cytat(kubatron @ 2005-02-03 13:53:17) Cytat(awides @ 2005-02-03 10:59:21) jeżeli o mnie chodzi, to nie mam czasu na pisanie kolejnego systemu ![]() Śmieszy mnie troche to co wypowiedziałeś się, wczesniej napisałeś że to coś dla ciebie a teraz mowisz cos o jakims systemie, to będzie CMS a nie system portalowy jeżeli niechcesz pomagać to nie pomagaj. to było stwierdzenie w formie żartu... -------------------- redFox |||||||||| 30%
|
|
![]()
|
|
Dziś 06.02.2005 o godzinie 21:00 na kanale #nemesis w sieci IRC.php.pl, odbędzie się spotkanie członków projektu. Zapraszamy chętnych do uczestniczenia w rozmowach.
-------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2005 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ponieważ pisałem na PW do @kubatrona, że jestem zainteresowany, napiszę tutaj, że dziś nie dam rady być o 21 na IRCu (będe jeszcze balował), więc zgłoszę się po odpowiednie informacje na PW
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Spotkanie na Ircu wczoraj się odbyło i zostało ustalone troche spraw. Zapraszamy na forum do oglądniecia loga -> http://nemesis.j.j.pl/forum/index.php?show...w=findpost&p=96
INFORMACJA: Forum zostało przeniesione na nowy serwer -> http://www.nemesis-system.essey.info/forum/ Ten post edytował kubatron 24.02.2005, 14:29:04 -------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 14:40 |