![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 153 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2017 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używam aplikacji php. Wywala mi błąd, identyczny na każdej stronie systemu, związany z zapytaniem sql, ale nie jest podany ani plik z błędem ani linia. Jak mam odnaleźć linię wywołującą błąd?
Wiem że błąd dotyczy Doctrine\DBAL\Driver\PDOException: SQLSTATE[42S02]: Base table or view not found: 1146 Table 'xxx.yyy' doesn't exist Tylko jak znaleźć miejsce powodujące wyjątek? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 42 Dołączył: 10.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co wkleiłeś to treść wyjątku, wyjątek zawiera informacje dotyczące miejsca w którym został wyrzucony. Wygląda na to że masz gdzieś try catch który to łapie. Powinieneś najpierw zlokalizować ten catch.
Ten post edytował Puszy 7.07.2017, 15:47:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 153 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2017 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i co ja mam biedny zrobić z taką informacją
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Toc masz tam pelna sciezke bledu co oznacza ze masz pokolei wypisane przez jakie pliki i ktore linie to przechodzilo...
ExceptionTrace -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
i właśnie te Exception Trace mam puste
![]() ![]() Ten post edytował szczrzcz 7.07.2017, 16:43:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Skoro wiesz, gdzie ten wyjatek jest lapany, bo widze w kodzie ze tam wlasnie jestes, to poprostu wyswietl sobie tam te sciezke
http://php.net/manual/en/class.exception.php print_r($exception->getTrace()); -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ok, dzięki.
->getPrevious() nie działa, ale ->getTrace() działa |
|
|
![]()
|
|
A czy ja mowilem cos o getPrevious ?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
a czy ja mówiłem, że ty mówiłeś? ja mówiłem, tzn nie mówiłem, pokazywałem na skrinie, że robiłem i getPrevious i zwracał null. No i o tym mówiłem.
|
|
|
![]()
|
|
Napisalem bys zrobil getTrace. Ty mi na to odpisales:
dzieki, getPrevious nie dziala ale dziala getTrace. Rownie dobrze mogles napisac, ze nie dziala alaMaKota - tak samo to bylo powiazane z tematem ![]() A getPrevious dziala tak jak ma dzialac. Nie nasz wina, ze nie doczytales co to robi i kiedy cos zwraca. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
wasza wina
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:39 |