![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2002 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogarnęła mnie pustka w głowie i nie wiem jak wykonać następującą czynność.
Pobieram dane z formularza. Skrypt sprawdza, czy zawiera dane słowo i wyświetla stosowny komunikat. Mój problem dotyczy tego, iż słowa które nie mogą się znajdować w formularzu znajdują się w tablicy. Coś w stylu cenzora, z tym - że nie zamieniam tekstu, a poprostu sprawdzam czy on jest. Robienie tego poprzez sprawdzanie czy zamiana zakończyła się sukcesem uważam za okrężną drogę, dlatego liczę na fakt, iż ktoś przypomni mi funkcję która rozwiążę mój problem :-) Do głowy przeszedł mi też ereg, ale poniższy fragment zawsze wyświetla mi $ekran[0]
$cenzor jest tablicą z wulgaryzmami. Ten post edytował krysk 29.01.2005, 22:00:07 -------------------- Krzysztof Wójcik
Zend Certified Engineer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2002 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety - nie działa.
-------------------- Krzysztof Wójcik
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
Niestety - znów nie działa:(
IHMO z mojego rozumienia manuala tejże funkcji to nie ma prawa działać, ale może się mylę(oby). Ten post edytował krysk 30.01.2005, 22:57:26 -------------------- Krzysztof Wójcik
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2003 Skąd: - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo lakoniczna byla Twoja odpowiedz ... Na przyszlosc staraj sie podawac wiecej informacji
Przeczytaj ten artykul http://www.phpfreaks.com/tutorials/122/1.php -------------------- <span style="font-weight: bold;">Open Source Enterprise Content Management</span>
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 05:36 |