![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2014 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Pisałem podobny temat chodzi mi o to jak zrobić że jak wyświetlają mi się na stronie użytkownicy z bazy danych to ja klikam w wybranego i wyskakuje mi nowa strona i informacja o danym użytkowniku.
Zrobiłem to tak: $select = 'SELECT * FROM `posiadlosc` login ORDER BY `id` desc LIMIT '.$count.' offset '.$offset.';'; $q=mysql_query($select)or die(mysql_error()); while ($rekord = mysql_fetch_assoc($q)) { $id = $rekord['id']; $login = $rekord['login']; $wymarzony = $rekord['wymarzony']; $cena = $rekord['cena']; $zebrano = $rekord['zebrano']; $data = $rekord['data']; $zlotowka = $rekord['zlotowka']; $dziesiec = $rekord['dziesiec']; $piatka = $rekord['piatka']; $sto = $rekord['sto']; $dwiescie = $rekord['dwiescie']; $piecset = $rekord['piecset']; $tysiak = $rekord['tysiak']; $remained = ceil((strtotime($data) - time()) / (60 * 60 * 24)); echo "<center><h2>Login: $login. Cena domu: $cena. Opis wymarzonego domu: $wymarzony. Postęp zbiórki: $zebrano Koniec zbiórki: $remained dni <a href=\"li.php?a=edit&id={$rekord['id']}&data={$rekord['data']}&login={$rekord['login']}&wymarzony={$rekord['wymarzony']}&zlotowka={$rekord['zlotowka']}&dziesiec={$rekord['dziesiec']}&piatka={$rekord['piatka']}&sto={$rekord['sto']}&dwiescie={$rekord['dwiescie']}&piecset={$rekord['piecset']}&tysiak={$rekord['tysiak']}&cena={$rekord['cena']}&zebrano={$rekord['zebrano']}\">Wyświetl</a> </h2></center>"; } Problem mam taki że jak klikam w użytkownika i przechodzę na jego stronę to każdy może ingerować przez pasek URL strony w treść. Macie może koncepcje jak to inaczej rozwiązać? Myślałem coś o sesjach tylko nie wiem czy da radę. Będę wdzięczny za pomoc. pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 239 Pomógł: 32 Dołączył: 10.03.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Przekaż tylko id z posiadlosc a nie wszystkie elementy i pobierz je na stronie li.php na podstawie tego przekazanego id |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2014 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Przekaż tylko id z posiadlosc a nie wszystkie elementy i pobierz je na stronie li.php na podstawie tego przekazanego id Zrobiłem jak kazałeś dalej jak ktoś coś wpiszę w pasku url to się treść np. wymarzony ktoś coś wpiszę to się na stronie li.php treść zmienia. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 33 Dołączył: 8.09.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lordowi chodziło o to, żeby adres wyglądał tak np: li.php?id=5
potem w skrypcie odbierasz wartosc z geta, wykonujesz zapytanie pobierające dane dla pobranego id, wtedy nikt nic nie podmieni. Dane będą pobierane prosto z bazy |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem jak kazałeś teraz mi piszę że nie może znaleźć żądanego adresu url.
Temat zamknięty problem rozwiązany. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:48 |