![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę dodać kilka wierszy do tabeli jednoczesnie i mam pewien problem ponieważ wiersze jako tako dodaje ale dodaje dwa razy ten sam wiersz
![]() Ktos wie o co chodzi ![]()
zmienne takie jak nr_kolejki, i nr_kolejki2 sa pobierane z formularza przez <form action="nazwa_pliku.php" method="post"> -------------------- www.sokololsztyn.zh.pl <- warte obejrzenia:)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Było już wiele razy... Używaj tablicy _POST:
A poza tym Twój kod po: echo "Blad z zapisem pierwszego wiersza ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wiersz 22 mi się nie podoba.
A może zmienne $nr_kolejki i $nr_kolejki2, $gospodarz i $gospodarz2 są takie same? Co Ci wyświetla? -------------------- Don't worry, be happy!
Gadu-Gadu: 1687784 Darmowe komponenty na stronę WWW - licznik księga gości shoutbox chat kalendarz data godzina imieniny IP host przeglądarka odwiedzającego ankieta sonda |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest taka metoda _post ? Nie słyszałem, ale może jest...
Nie potrzebujesz robic $zapytanie i $zapytanie2, wystarczy jedna nazwa, poprzednia poprostu bedzie nadpisywana przy kolejnym zapisie do tej zmiennej. Jak znalezc blad? Np. tak :
Zobacz jak wyglada tresc tych zapytan, przy okazjli wydaje mi sie, ze lepiej sprawdzac czy wystapil blad przez mysql_error niz tak jak ty robisz. -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(usiek00) method="_post" method="post" -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znalazlem blad. Byla to tak glupia sprawa ze dajcie na luz
![]()
jak ktos zobaczy to sie zorientuje ze do nr_kolejki2 przypisywalem nr_kolejki dlaetego bylo to cale zamieszanie . -------------------- www.sokololsztyn.zh.pl <- warte obejrzenia:)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2003 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można to zrobić szybciej i optymalniej:
Ten post edytował Synaps 25.01.2005, 21:54:55 -------------------- MySQL said:
You have an error in your SQL syntax near ' `sygnatura` VARCHAR, NOT NULL |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja dopisywalem przeszło 20 wierszy do różnych tabeli i po prostu wypisalem je po kolei
mysl_query ("INSERT INTO ...... mysl_query ("INSERT INTO ...... mysl_query ("INSERT INTO ...... mysl_query ("INSERT INTO ...... mysl_query ("INSERT INTO ...... itd. i działało bez problemu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2003 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Ziel @ 2005-01-26 23:12:12) ja dopisywalem przeszło 20 wierszy do różnych tabeli i po prostu wypisalem je po kolei mysl_query ("INSERT INTO ...... mysl_query ("INSERT INTO ...... mysl_query ("INSERT INTO ...... mysl_query ("INSERT INTO ...... mysl_query ("INSERT INTO ...... itd. i działało bez problemu Ale po co skoro MySQL udostepnia taka skladnie :
-------------------- MySQL said:
You have an error in your SQL syntax near ' `sygnatura` VARCHAR, NOT NULL |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 11:17 |