![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robię tak
Wynik echowania jest taki, że -plik można czytać -do pliku można pisać - xxxxxxxxxx /przykładowy tekst z $dane a w pliku pusto ![]() Co robię nie tak? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 18 Dołączył: 5.02.2016 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Włącz sobie wyświetlanie błędów, to się dowiesz
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() Cytat Note: The results of this function are cached. See clearstatcache() for more details. Spróbuj ![]() Dodatkowo upewnij się, ze sprawdzasz odpowiedni plik ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Spróbuj ![]() Dodatkowo upewnij się, ze sprawdzasz odpowiedni plik ![]() error_reporting(E_ALL); Ja to odpalam z konsoli więc bez powyższego by mi błędy wywaliło. Plik wynikowy jest w tym samym katalogu co plik wykonawczy wiec nie ma błędu lokalizacji. Zresztą po to jest sprawdzanie czy plik można czytać i zapisywać, żeby nie było wątpliwości co do tego, że plik jest i ma dobre prawa zapisu. I dalej nie wiem czemu nie działa. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytałeś w ogóle to co wstawiłem jako cytat?
Cytat Plik wynikowy jest w tym samym katalogu co plik wykonawczy wiec nie ma błędu lokalizacji. Czyli $file to np. "plik.txt" ![]() Cytat Zresztą po to jest sprawdzanie czy plik można czytać i zapisywać, żeby nie było wątpliwości co do tego, że plik jest i ma dobre prawa zapisu. Super, tylko jeśli plik nie istnieje to te funkcje wywalą o tym informacje raz, a później skrypt i tak stworzy sobie plik i komunikaty będą wyświetlały, że wszystko jest ok. Ten post edytował kapslokk 16.12.2016, 10:42:35 |
|
|
![]()
|
|
Przeczytałeś w ogóle to co wstawiłem jako cytat? Czyli $file to np. "plik.txt" ![]() Super, tylko jeśli plik nie istnieje to te funkcje wywalą o tym informacje raz, a później skrypt i tak stworzy sobie plik i komunikaty będą wyświetlały, że wszystko jest ok. Dzięki za natchnienie. Potrzebna była pełna ścieżka do pliku. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 21:07 |