![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cześć w jaki sposób odpalić skrypt JS dopiero w momencie w którym w oknie przeglądarki zobaczę w 100% element w tym przypadku div o id="xyz"?
np reasumując: wchhodzę na stronę, przewijam stronę w dół i jak w widze warste xyz to załadowuje mi sie skrypt z góry dziekuje za pomoc -------------------- www.Opiekuj.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pobierasz pozycję elementu w pionie i przy scrollowaniu sprawdzasz czy pozycja okna pokrywa się z pozycją tego elementu. Możesz do tego dodać więcej matematyki i sprawdzać też czy element nie jest czasem widoczny od dołu. Wtedy będziesz potrzebował też wysokości elementu do obliczeń oraz wysokości okna przeglądarki.
Ten post edytował SmokAnalog 29.10.2016, 23:35:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dziekuje SmokAnalog
![]() mam taki dzialajacy kod, jak slowo Hello znajdzie sie w oknie przegladarki to wyswietli sie w consoli slowo hura. jak zrobic zeby sumowal w sekundach czas wyswietlania sie hura w consoli?
-------------------- www.Opiekuj.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Żeby sumować czas przy zdarzeniu, użyj setInterval() kiedy zdarzenie zachodzi i clearInterval(), kiedy już nie zachodzi. Nie wiem co dokładnie chcesz zrobić, ale najlepiej sumuj jakąś mniejszą porcję czasu niż sekundy, np. 100ms. Jeśli zrobić pełne sekundy, to przy szybkim scrollowaniu licznik złapie zero. No chyba, że tak ma być
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() -------------------- www.Opiekuj.pl
|
|
|
![]()
|
|
Ten setInterval() ustawiasz na scrollu, ale tylko jeśli nie jest aktualnie ustawiony. To jest łatwo sprawdzić, po prostu zapisuj go (lub sam stan) w jakiejś zmiennej i sprawdzaj.
|
|
|
![]()
|
|
sam sobie odpowiem. pewnie kod bardzo zle napisany ale dziala i teraz co sekunde pokazuje mi komunikat "jep" jezeli "Hello" znajduje sie w oknie przegladarki
|
|
|
![]()
|
|
Tak też może być w sumie
![]() Taka ciekawostka - zamiast pisać:
Wystarczy po prostu:
Ten post edytował SmokAnalog 30.10.2016, 20:44:57 |
|
|
![]()
|
|
to z (abc,1000) zapamietam. dzieki
![]() ogolnie tak to wyglada... ale napisz prosze na co zwrocic uwage przy modyfikacji zeby skrypt tak jak wspomniales dzialal tylko jak element jest w oknie przegladarki?
|
|
|
![]()
|
|
A może powiedz najpierw do czego Ci jest potrzebne to zliczanie czasu, kiedy element jest widoczny? To jest jakaś informacja czy używasz tego np. przy animacji?
|
|
|
![]()
|
|
mam serwis internetowy i chce sprawdzic czy sa widoczne moje reklamy przez dluzszy czas niz 5 sekund i dlatego odliczanie do 5 sekund jest mi potrzebne kiedy div o id gora i div o id dol jest widoczne w oknie przegladarki - skrypt smiga ciagle ale wspomniales ze moze tylko wtedy kiedy dany element sie pokaze?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:21 |