![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wykonuję zapytanie
i nie zwraca żadnego rezultatu pomimo że dane są zapisane w tabeli. Używam mysql-4.1.9-win32 zapytanie wykonywałem przez phpmyadmin, myślałem że to może jego wina ale z linii komend wygląda podobnie. Kod mysql> use core Database changed mysql> SELECT * FROM open_orders WHERE `SUBTYP` = '%a%'; Empty set (0.00 sec) mysql> co jest nie tak? -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy wykonywaniu przez klienta: masz na pewno %a% w SUBTYP?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak, jak wpisuję istniejące dane z bazy też nic.
Co ciekawe czytanie z np. kolumny 'externalidpar' nie sprawia żadnych problemów. Ten post edytował ennics 21.01.2005, 20:25:31 -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj stworzyć jeszcze raz tabelę i dać zamiast 'SUBTYP' nazwę 'subtyp', albo ewentualnie sprawdzić, czy nazwa tabeli nie jest identyczna z nazwą bazy (to też czasami może być przyczyną)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
brak `` nie ma znaczenia, ale spróbowałem bez i też nie działa, zmiana wielkości liter nie pomogła, nazy tabel, baz etc. nie powtarzają się...
nie mam pojęcia dlaczego nie działa. -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mhs nie usunął tylko ` ale zmienił typ porównania z = na LIKE, spróbuj...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
ok! działa
![]() sorry ale jeszcze dobrze nie otworzyłem oczu. problem w sumie rozwiązany, tylko zastanawia mnie dlczego zapytania typu
nie działały... coż, trzeba pogrzebać w dokumentacji, Dzięki za odp.! -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 07:13 |