Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Ćwiczenia JS
deha21
post 20.09.2016, 14:22:10
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Chciałbym się trochę podszkolić w JavaScript. Umiem jQuery i do tej pory głównie go używałem z rzeczy pokrewnych, czasem tylko czysty JS. Chciałbym się trochę podszkolić z JS, bo wiem że firmy czasem go wymagają. Teoretycznie rozumiem i znam podstawy. Nie wiem jednak czego dokładnie szukają takie firmy, dlatego proszę o podpowiedź w jakim kierunku pójść, jakie tematy z JS przerobić, może jakiegoś framework musiałbym się nauczyć?

--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
aniolekx
post 20.09.2016, 14:58:52
Post #2

-----

pocwiczyc mozesz na: https://www.codewars.com
+Quote Post
d4ng
post 3.10.2016, 18:54:52
Post #3

-----

Cześć ja teraz uczę się TypeScript i Angular2 jeżeli myślisz o karierze Front-End Developera to polecam się nad tym pochylić. Oczywiście możesz też wybrać ReactJS to trochę jak wybór Intel czy AMD smile.gif Ogółem ostatnio na topie są komponenty czyli re-używalne fragmenty kodu które możesz implementować w wielu miejscach. To daje nam straszną oszczędność czasu i zasobów a dla pracodawcy pieniędzy smile.gif
+Quote Post
Comandeer
post 3.10.2016, 19:16:31
Post #4

-----

Cytat
Ogółem ostatnio na topie są komponenty czyli re-używalne fragmenty kodu które możesz implementować w wielu miejscach.

Najstraszliwsza jest świadomość, że w "normalnym" programowaniu takie rzeczy były popularne z 10/20 lat temu… Zresztą to "ostatnio" w kontekście JS to też jakieś 5 lat. Teraz jest po prostu hype na konkretny typ komponentów (DOM-owo-UI-owych).

--------------------
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 20.07.2025 - 05:54