![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cześć
zainstalowałem ComurImageBundle wg. instrukcji https://github.com/comur/ComurImageBundle Dołączyłem go do szablonu twiga wg instrukcji: {% include "ComurImageBundle:Form:croppable_image_modal.html.twig" with {'include_jquery': false, 'include_bootstrap': false} %} i nic się na stronie nie wyświetla. Podglądając źródło strony mam:
ale przechodząc do folderu web/bundles w ogóle nie ma tych katalogów i plików :/ Proces instalacji przebiegł bez zakłóceń. Prosze o pomoc. Ten post edytował dopelganger 15.09.2016, 11:14:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To, co zrobiłeś to instalacja. Rzuciłem szybko okiem na ten pakiet i nie jest czasem tak, że używa się go przez dodawanie do formularza pola odpowiedniego typu?
Usage |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobra wszystko poszło, ale jak klikam przycisk ComurImage w szablonie to nie działa , klikam i nic się nie dzieje - nie wywołuje okna do przeglądania obrazków itd, jakby nie widział skryptów js itp
Ten post edytował dopelganger 15.09.2016, 12:42:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz błędy w konsoli przeglądarki jak klikasz i jeśli coś będzie to wklej tutaj.
|
|
|
![]()
|
|
Zobacz błędy w konsoli przeglądarki jak klikasz i jeśli coś będzie to wklej tutaj. Uncaught ReferenceError: goog is not defined http://....../web/app_dev.php/js/routing?callback=fos.Router.setData Failed to load resource: the server responded with a status of 500 (Internal Server Error) w szablonie mam:
Dodałem to wg. instrukcji: Do not forget to put FOSJSRoutingBundle script in your : <script src="{{ asset('bundles/fosjsrouting/js/router.js') }}"></script> <script src="{{ path('fos_js_routing_js', {"callback": "fos.Router.setData"}) }}"></script> z tym, że tak jak pisałem nie było w katalogu tych folderów / skryptów więc je przeniosłem z folderu Bundla. Ten post edytował dopelganger 15.09.2016, 13:01:18 |
|
|
![]()
|
|
Nie musisz ich przenosić, skoro są w folderze bundla.
|
|
|
![]()
|
|
Nie musisz ich przenosić, skoro są w folderze bundla. przerzuciłem wg zaleceń plik router.js z bundla do /web/bundles/... teraz po kliknięciu przycisku wywala: Uncaught Error: The route "comur_api_image_library" does not exist. Ten post edytował dopelganger 15.09.2016, 14:49:44 |
|
|
![]()
|
|
Wykonałeś pkt. 3 z sekcji Instalacja? Jego wykonanie powinno rowiązać problem.
Btw. wykonałeś instalację tak, jak to jest opisane, czy po swojemu, bo czegoś tam nie potrzebujesz itp.? |
|
|
![]()
|
|
Wykonałeś pkt. 3 z sekcji Instalacja? Jego wykonanie powinno rowiązać problem. Btw. wykonałeś instalację tak, jak to jest opisane, czy po swojemu, bo czegoś tam nie potrzebujesz itp.? tak pkt. 3 jest identyczny. Instalacja zrobiona wg instrukcji Ten post edytował dopelganger 15.09.2016, 19:30:57 |
|
|
![]()
|
|
Zobacz tutaj: issue
|
|
|
![]()
|
|
Zobacz tutaj: issue nadal to samo nadal to samo a jeszcze co mnie zastanowiło to przed kliknięciem mam: GET 500 - Failed to load resource http://.../web/js/routing?callback=fos.Router.setData w katalogu /web/js nie ma być przypadkiem jakiegoś pliku? nie mam nic a może w config.yml trzeba to jakoś jeszcze dopisać? ![]() poddałem sie z tym całym comurem i zainstalowałem https://github.com/Weysan/DoctrineImgBundle no i w myśl prawa Murphyego "każde rozwiązanie przynosi nowe problemy" , to również :/ :/ :/ wszystkie kroki poczyniłem jak w instrukcji i wyrzuca błąd: Unknown property 'uploadDirDate' on annotation 'Weysan\DoctrineImgBundle\Annotations\ImgResize'. czy jest coś prostego do tworzenia miniatur co zadziała bez problemu? Próbowałem już: - ElendevImageBundle - GregwarImageBundle - LiipImageBundle i każde rozwiązanie nie działa :/ że tak powiem, mam dość :/ w LiipImageBundle zainstalowałem krok w krok i nic się nie dzieje, żadnych błędów :/ w dwóch pozostałych to samo :/ ja pierdykam... Ten post edytował dopelganger 16.09.2016, 10:30:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja korzystam z LiipImageBundle i daje rade
![]() |
|
|
![]()
|
|
Ja korzystam z LiipImageBundle i daje rade ![]() to co moge robić źle? w AppKernel.php
routing.yml
dodałem foldery: (777) /web/media/cache config.yml
w widoku:
no i nic się nie dzieej :/ obrazek jest normalnych rozmiarów jedynie co dziwne i mniezatsanwia to w podglądzie źródła jest coś pogmatwane z url:
obrazek się nie wyświetla, adres jest błędny, ale kiedy podam przykładowy prawidłowy adres w szablonie to i tak nic się nie dzieje wróć! jak podam adres w przeglądarce bez web/app_dev.php to wyświetla obrazek ale normalnych rozmiarów, a w źródle mam:
z tym, że podaje obrazek z bezwzględnym adresem i on już tam jest Ten post edytował dopelganger 20.09.2016, 07:51:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 23:55 |