![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Dobrywieczor !
Jestem totalnym nobem w tych sprawach a napalilem sie jak arab na kurs pilotazu aby miec u siebie na stronie taki magiczny klawisz z procesora Platniczego PAYZA ( cos jak PAYPAL kup teraz button ) Wszytsko pieknie gra i dziala ale chce go zmodyfikowac troche lub jesli sie nie da to stworzyc nowy kod ktory mialby wszystkie wymagane funkcje ORAZ jesli sie da zmodyfikowac czy sparowac go z mozliwoscia kupowania w PAYZA . Nie wiem czy dobrze wytlumaczylem wiec dla przykladu ORYGINAL <form action="https://secure.payza.com/checkout" method="post"/> Quantity: <input type='text' name='ap_quantity' value=' ' /> <input type="hidden" name="ap_purchasetype" value="item-goods" /> <input type="hidden" name="ap_merchant" value="rancet.southampton@gmail.com" /> <input type="hidden" name="ap_itemname" value="The Name" /> <input type="hidden" name="ap_amount" value="1" /> <input type="hidden" name="ap_discountamount" value="4.99"/> <input type="hidden" name="apc_1" value="Blue"/> <input type="hidden" name="ap_currency" value="USD" /> <input type="image" name="ap_image" src="https://www.payza.com/images/payza-buy-now.png" /> </form> 1)Czy jest mozliwosc modyfikacji przykladu aby zamiast ap_discountamount byl prowiza powiedzmy -6% ![]() 2)Czy mozna miec tylko rubryke amount 100$ zamiast amount i quantity juz w podliczeniu na payza? 3) Czy TOTAL mozemy zamienic na Razem do zaplaty 4) co zrobic aby w rubryce przed kliknieciem BUY NOW dodac kolejna pokazujacą QUANTITY -7% chodzi mi o to ze wpisujac powiedzmy 100$ w kolejnym polu pokazuje juz wynik kwoty potraconej o prowizje Chyba przesadzilem z tym nie ? Cos mi sie zdaje ze nie mozna tego tak pozmieniac jakbym chcial . REASUMUJAC Klient wpisuje kwote odrazu automat mu pokazuje ile po prowizji musi przelac i naciska buy now przechodzi do payza a tam juz wszytsko przygotowane. Czy moze ktos jest w stanie napisac podobny kod od nowa , nie wiem jak moge to rozwiazac. Licze na pomoc. Dziekuje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mają jakąś dokumentację tego API? Jeśli tak, to myślę, że tam szybciej znajdziesz odpowiedź, niż na tym forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko opis dzialan poszczegolnych buttonow do payza i te kody z wytlumaczeniem co do czego. Ale nigdzie nie pisze jak zrobic DISCOUNT w %
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro nie pisze, to pewnie się po prostu nie da podać tego w %. Musisz sobie wyliczyć odpowiednią wartość na podstawie tych % i podać wartość.
|
|
|
![]()
|
|
A czy jest szansa pomocy w tym ?
Skopiowalem kod z przyciusku PayPal i przerobilem troszke pod siebe ale nie moge jednej funkcji najwazniejszej dodac Chcialbym wprowadzic kwote w miejscu DAJESZ np 100 Kod sprawdza czy to jest wieksze lub rowne 20 pln Jesli mniejsze podaje wiadomosc MIN KWOTA to 20pln a jak ok to w Otrzymasz chcialbym uzyskac wynik 100 -7% <form action="przyklad.pl" method="post" target="_top"> <input type="hidden" name="cmd" value="_s-xclick"> <input type="hidden" name="hosted_button_id" value="52Q59EHKHCVKJ"> <table> <tr><td>Dajesz <input type="text" USD name="kwota">PLN </td></tr><tr><td> <option value="Fees">Prowizja 7% min 5PLN /option> <tr><td>Otrzymujesz<input type="text" PLN name="kwota">PLN </td></tr><tr><td> </select> </td></tr> </table> </form> Dziekuje slicznie Albo poprosze o namiary o kogos kto zna sie na tym i bierze kase bo mam juz dosc szukania, proszenia sie itd. Znajdzie sie ktos kto wykona ta usluge dla mnie ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:18 |