![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie wiem dlaczego ale <? session_start(); ?> mi nie działa. Może jest tylko tak na lokalnym, nie wiem - ale próbowałem na Omni i Xitami.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem dlaczego, ale moj samochod mi nie dziala. Moze jest tak tylko na mojej ulicy, nie wiem - ale probowalem na Slowackiego i Zeromskiego.
PS. nie mam samochodu ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Nie wiem dlaczego, ale moj samochod mi nie dziala. Moze jest tak tylko na mojej ulicy, nie wiem - ale probowalem na Slowackiego i Zeromskiego.
PS. nie mam samochodu ![]() Qrde, ja mógłbym napisać że nie mam problemu ze skryptem, ale niestety mam ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to opisz go po ludzku, bo z Twojego posta nie da sie wywnioskowac z czym jest problem.
Jaka wersja php, na jakiej podstawie twierdzisz, ze Ci session_start() nie dziala ? |
|
|
![]()
|
|
php 4.0 a chodzi oto, że przy obojętnie jakim skrypcie obsługującym session_start wyskakuje błąd w stylu
Kod Warning: open(/tmpsess_d5d319286829e9dc09ab1a07d3992e6d, O_RDWR) failed: m (2) in Unknown on line 0 itp. To samo się działo na serwerze Omni oraz Xitami. Skopiowałem ten sam plik na serwer i wszystko było ok i nie wiem czy instalacja Apache'a by coś dała, czy wystarczy coś ustawić w opcjach ew. upgrade'ować coś.
|
|
|
![]()
|
|
To znaczy, ze lokalnie masz zle skonfigurowane cos. Stawiam na zmienna session.save_path w php.ini. Domyslnie chyba nie jest ustawiana (chociaz nie wiem jak w tych kombajnach typu Omni czy Xitami), wiec zajrzyj do php.ini (w katalogu windowsa) i poszukaj tej zmiennej.
Jesli nie masz jej ustawionej (prawdopodobnie bedzie w tej linjce srednik na poczatku) to ustaw sobie na C:windowstemp czy jak tam sobie zyczysz. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:04 |