![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy instalacji korzystałem z instrukcji umieszczonej na stronie. Po instalacji Apache juz mi wyskoczyl jakis error. Nie zwracajac na to uwagi zainstalowalem php. Po uruchomieniu wszystkiego wyskoczyl mi komunikat przy startowaniu apache: Syntax error on line 769 of c:/WebServer/Apache2/conf/http.conf:
AddType requires at least two arguments , a mime type followed by one or more file extensions i po 20 sekundach okno sie zamyka ![]() w wierszy 769 znajduje sie takie coś: AddType application/x-httpd-php.php Prosze o pomoc ! Chciałem wczesniej zainstalowac zamiast osobno apacha i php program o nazwie foxserver 3.0 ale rowniez nie chcial mi startowac :/ Moze ktos wie jak skonfigurowac foxserver kiedys z niego korzystalem ale w wersji 2.0 i to pod win 98 teraz pod 2003 rozlozylem rece bo juz probuje na rozne sposoby. W IIS tez kombinowalem z instalacja samego php i podmian plikow i konfiguracji jak pokazuja niektore strony i bezskutecznie poniewaz po jakims czasie przestawal dzialac i nie obslugiwal wszystkich skryptow :/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
AddType application/x-httpd-php (tutaj musi byc min 1 spacja co daje w sumie "two arguments") .php
spacja przed rozszerzeniem -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok pomoglo
a teraz wywala mi: [error] Nie mozna odnalezc okreslonego pliku: No installed serice named "Apache2" HELP ! :roll2: |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pisz dokładnie, bo tylko zgadywać można, że 'sercice' to 'service'... Odpal: apache.exe -k install
-------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
Wyświetlilo to:
<os 10048> Tylko jedno uzycie kazdego adresu gniazda <protok~|/adres sieciowy/port> jest normalnie dozwolone. : make_sock: could not bind to adress 0.0.0.0:00 no listening sockets available, shutting down. Unable to open logs. i ciagle nic :/ ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się że uruchomiony jest już IIS .. wyłącz go a potem zainstaluj serwis.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2003 Skąd: Siemianowice Śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
lub tez jak masz zainstalowanego skype'a jak ja to sie tak zdaza, bo skype rowniez "nasluchuje" na 80 porcie. Rozwiazanie jest takie, aby apache nasluchiwal na 81 porcie, lub w skypie odznac korzystanie z 80 portu.
Bo teraz to mialem tak ze co sie pierwsze odpalilo, to ten program dzialal :-) -------------------- W życiu piękne są tyko chwile....
Życie choć piękne tak krótkie jest.... Wystarczy chwila by zgasić je.... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 11:09 |