![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam... piszę w ważnej sprawie.
Ostatnio zauważyłem, że na niektórych stronach, które mają ustawione Cytat <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> widzę krzaczki, np. zamiast ś widzę znak zapytania w rombie etc. Że się tak zapytam - WTF ? ![]() Nie wiem dlaczego tak się dzieje.. kodowanie w przeglądarce (Mozilla Firefox 1.0 PL) mam ustawione na Środkowoeuropejski (ISO-8859-2) i mam tak na kilku stronach, że wysypują się krzaki :/ Czy jesteście w stanie pomóc? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim wypadku to dokument musi być źle zakodowany. Spróbuj narzucić inne kodowanie (zapisać dokument w iso).
-------------------- Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może podam przykład:
Click Cytat(TITLE = Wywala mi) �MIESZNY HUMOR TEKSTY DOWNLOAD FORUM Cytat(TITLE = Powinno) ŚMIESZNY HUMOR TEKSTY DOWNLOAD FORUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawa jest prosta. Po prostu tytuł został zakodowany w Windows-1250 (prawdopodobnie napisano go w Wordzie albo Notatniku). Reszta strony jest przecież ok.
BTW. Przenoszę na Po stronie przeglądarki. -------------------- Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN |
|
|
![]()
|
|
Rozumiem.... że też nie pomyślałem... Odpowiedź czasem może być tak blisko
![]() Ale dziękuję ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 10:35 |