![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie
Wprowadziłem do projektu autocomplete : JS Kod <script> function autocomplet() { var min_length = 2; // min caracters to display the autocomplete var keyword = $('#user').val(); if (keyword.length >= min_length && keyword != '') { $.ajax({ url: 'ajax_refresh.php', type: 'POST', data: {keyword:keyword}, success:function(data){ $('#user_list_id').show(); $('#user_list_id').html(data); } }); } else { $('#user_list_id').hide(); } } function set_item(item, item2, item3) { // change input value $('#user').val(item); $('#u_id').val(item2); $('#phone').val(item3); // hide proposition list $('#user_list_id').hide(); } </script> HTML Kod <li> <label for="title">User : </label> <!-- <input type="text" name="title" id="user" /> --> <div class="input_container" > <input type="text" id="user" name="title" onkeyup="autocomplet()"> <ul id="user_list_id"></ul> </div> <br /> </li> Wszystko śmiga wręcz cudownie. Problem w tym ,że nie mogę używać klawiszy strzałek na klawiaturze w górę i w dól po czym zaakceptować enterem. Może ktoś z Was drodzy javascript masterzy borykał się z podobnym problemem bo ju już wykorzystałem chyba wszystkie podpowiedzi od Googla . Z góry dziękuję za każdą cenną wskazówkę. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 40 Dołączył: 2.06.2016 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://jsfiddle.net/uxrckknu/
Wystarczy dodać obsługę co ma robić po wciśnięciu entera (== 13 ) i odwoływać się do wartości elementu listy z klasą .selected. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:49 |