![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam następujący problem. Mam napisany skrypt pobierajacy zawartosc pliku xml i przedstawiajacy go w odpowiedni sposob. Jest on opart na XPath
A przykladowa baza do niego wyglada nastepujaco:
I teraz nie wiem co zrobic, ponieważ cała baza (to co wyżej to tylko wycinek) zajmuje az 1,5MB i uruchomiajac skrypt pokazuje blad parsera ze uplynal limit czasu a zreszta nawet gdyby tego limitu nie bylo to strona ladowala by sie w nieskonczonosc ![]() Prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 3.10.2004 Skąd: Taka wiocha koło Cieszyna :P Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
3lo
Cytat uruchomiajac skrypt pokazuje blad parsera ze uplynal limit czasu a zreszta nawet gdyby tego limitu nie bylo to strona ladowala by sie w nieskonczonosc No właśnie dlatego pliki XML nie nadaja sie na baze danych (po jak rozumiem to co ro bisz to ma być jakaś baza danych na stronie WWW / wirtualna biblioteka itp ) , jedyne co ci mogę poradzić to to abyś przeżucił te dane na baze mysql i dalej selectem -------------------- "Nemo Sine Vitiis Est" - Ktoś tak kiedyś powiedział... i miał rację.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 521 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2003 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj zrzucić sobie do jakiegoś logu, ile zajmuje przetworzenie jednej pozycji za pomocą xpath. Jeżeli strona ładuje się "w nieskończoność", to masz błąd w kodzie. Inaczej powinien być stały odcinek czasu na jedną pozycję.
Jeżeli to trwa zbyt długo, zrezygnuj z xpath. I tak trzeba przeczytać cały plik, więc może simplexml? Albo, biorąc pod uwagę statyczność i prostotę danych, najprostszy sax? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:40 |