![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 1 Dołączył: 19.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jaki sposob ograniczyc wiersze zwracane przez zapytanie? Chodzi mi o taki efekt, jak LIMIT start,ilosc w MySQLu.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
jest to jedna z paru różnic pomiędzy MySQL a FirebirdSQL. Nie wiem czy zawsze tak jest, czy to od dialect-u zależy, ale jakoś LIMIT w Firebirdzie nie działa, jest natomiast coś innego co dokładnie ten sam efekt daje:
porównując to do MySQL-a te dwie zmienne wpisuje się na odwrót, czyli w MySQL-u:
będzie w Firebirdzie tak:
Pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 1 Dołączył: 19.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzieki za info. Kombinowalem, ze bedzie cos jak w Oraclu, do podania w WHERE... Mam sciagnieta dokumentace w PDFach ze strony Firebirda i nie ma tam ani slowa o tym. Pewnie dlatego, ze jest to dokumentacja Interbase'a.
![]() Jakiej dokumentacji uzywasz Ty? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokumentacje na stronach Firebirda nie są zbytnio przydatne. Tak jak piszesz, są raczej o Interbase i to jeszcze bardzo teoretyczne wszystko, o obsłudze przez php lub Javę niczego w tych pdf'ach nie znalazłem. Używam wyłącznie innych dokumentów, które znalazłem w necie, jak chcesz to podaj maila to prześlę, ale mówię od razu, że nie mam niczego po polsku, tylko po angielsku i niemiecku.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:27 |