![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 119 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ustawiłem w Netbeans globalnie ścieżkę do skryptu \bin\phpunit.bat. (to wersja PHPUnit 5.3.4)
i przypadkiem odpaliłem composer update gdzie było "phpunit/phpunit": "4.5.*" No i teraz projekt używa 4.5.1 Chcę by używał tego PHPUnit 5.3.4. z globalnego ustawienia a nie tego lokalnie zainstalowanego w vendor. Gdzie to skonfigurować? tu jest na githubie jakby co https://github.com/sruj/treningPHPUnitCalcu...master/test/src (to treningowy projekt do nauki phpunit) Ten post edytował koszykarze 25.05.2016, 22:25:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wg mnie powinno sie korzystac wlasnie z tej lokalnej wersji
zalozmy, ze pracujesz z wieloma projektami, z rozna wersja php i innymi paczkami, ktore rowniez posiadaja swoje zaloznosci. trzymajac paczke z phpunit w vendor i korzystajac z niej masz pewnosc, ze uzywasz wersji, pod ktora de facto byly pisane te testy w tym projekcie w przypadku korzystania z globalnej paczki: w projekcie A mozesz pisac testy na dzien dzisiejszy w jakis sposob zgodny z wersja X phpunit po kilku dniach wychodzi werjsa Y phpunit, ktora oczywiscie aktualizujesz i co? Twoje testy moga sie wysypac w tym momencie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 119 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wszystko zgoda. Tak zrobię.
a mimo wszystko ciekawi mnie w którym miejscu projektu to jest skonfigurowane. (Chociaż gdybym musiał zrobić teraz 16 pompek by dostać odpowiedź na to pytanie to by mi się nie chciało) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 11:39 |