![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 282 Pomógł: 2 Dołączył: 22.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, posiadam prosty formularz... wdrożyłem recaptcha lecz formularz wysyla wiadomosci nie zwracajac uwagi czy zaznacze czy nie... Jak w miare prosty sposob zrobic aby to sprawdzał. Dodam ze nie znam dobrze php. Prosze o pomoc.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 282 Pomógł: 2 Dołączył: 22.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co znalesc sie w recaptchalib.php ? nie rozumiem tego... mozna troszke latwiej wyjasnic ?
wie ktos? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Link który Ci wysłałem był chyba do starej wersji, ale na samej górze masz link do nowej. Masz przykłady kodu, kombinuj.
Cytat Co znalesc sie w recaptchalib.php ? nie rozumiem tego... mozna troszke latwiej wyjasnic ? No ja też nie rozumiem, pytania. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 218 Pomógł: 16 Dołączył: 6.06.2014 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A sprawdzasz po stronie serwera, czy Captcha kliknięta?
|
|
|
![]()
|
|
nie... mowie ze jestem zielony ? moze ktos by mnie jakos naprowadził ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 218 Pomógł: 16 Dołączył: 6.06.2014 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz 2 keye od Google'a.
1. - site-key który wstawiasz do Twojego diva. Nie masz co go ukrywać tu na forum bo on i tak jest widoczny po stronie WWW (wystarczy wejść w kod strony). 2. - secret key - jak sama nazwa wskazuje jest dość ważny bo sekretny. To co jest dla Ciebie ważne to zmienna, którą przekazujesz do serwera. Jest to
Teraz masz kod:
Mam nadzieję, że pomogłem. |
|
|
![]()
|
|
Masz 2 keye od Google'a. 1. - site-key który wstawiasz do Twojego diva. Nie masz co go ukrywać tu na forum bo on i tak jest widoczny po stronie WWW (wystarczy wejść w kod strony). 2. - secret key - jak sama nazwa wskazuje jest dość ważny bo sekretny. To co jest dla Ciebie ważne to zmienna, którą przekazujesz do serwera. Jest to
Teraz masz kod:
Mam nadzieję, że pomogłem. Nadal mi wysyla jak nie zaznacze ? |
|
|
![]()
|
|
No wysłać wyśle, ale to Twoje zadanie, aby sprawdzić w odpowiednim miejscu czy user kliknął. Masz nawet ifa do tego już. Najlepiej wyślij i sprawdź która część ifa po zaznaczeniu się wyświetla, a która bez (echo)
Ten post edytował patwoj98 18.04.2016, 09:11:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:23 |