![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 252 Pomógł: 2 Dołączył: 4.12.2004 Skąd: Skierniewice Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam !
Mam prośbę o zlokalizowanie błędu (Nie można się zalogować, jeśli nawet uzupełnię tylko jedno z pół powinno wyświetlić komunikat a tego również nie robi), próbuję znaleźć ale już nie daję rady, wg mnie wszystko powinno być ok ale niestety nie jest. ![]()
Ten post edytował artur81 13.01.2005, 18:55:47 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$_POST a nie $POST.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 252 Pomógł: 2 Dołączył: 4.12.2004 Skąd: Skierniewice Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Kszychu poprawiłem to tak jak pisałeś, ale niesty dalej nie działa
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może spróbuj użyć zamiast session_register tablicy superglobalnej _SESSION.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Obecnie wygląda to tak jak widać wyżej ale niestety nadal nie działa, ale zauważyłem ze na pasku (statusu - nie wiem czy tak sie nazywa, w kazdym razie chodzi mi o ten na samym dole w przegladarce
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
first think first.
uniwersalane narzedzie debuggowania w php: Kod print_r($nazwa_zmiennej) w Twoim przypadku: Kod print_r($_POST) zobaczysz co takiego przechowuje Twoja rzeczona zmienna... abstrahujac: 1. Twoja logowanie jest podatne na SQL INJECTION. 2. Nie zamykasz fieldseta w html'u...(oczywiscie to nie ma zadnego znaczenia na dzialanie) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Cytat(carman @ 2005-01-14 13:39:55) uniwersalane narzedzie debuggowania w php: Kod print_r($nazwa_zmiennej) A moze lepiej: var_dump" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual() i var_export" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual() ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2003 Skąd: Szczecin->niebuszewo->*(next to window) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
daj sobie spokuj z reczna obsluga formularzy
PEAR robi to wysmienicie: roboczy przyklad mojego logowania przy uzyciu samego kodu
-------------------- Jeśli życie to kara to nieźle nabroiłem ;-)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:46 |