![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóz próbuje napisac skrypt ktory wyswietla kategorie, i pokazuje jedno losowe zdjecie dla kazdej z kategorii.
Probowałem w taki sposob ale on nie działa.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co robi tam ten niebieski or?
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2004 Skąd: Żoliborz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A po co tu left join? Przecież left join podstawia wartości null dla kategorii w której nie ma zdjęć. I 'or' też odpada
![]()
-------------------- Visual Basic - kto by pomyślał :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(popbart @ 2005-01-13 16:15:29) A po co tu left join? Przecież left join podstawia wartości null dla kategorii w której nie ma zdjęć. Ano może właśnie po to: by wyświetlić też puste kategorie. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2004 Skąd: Żoliborz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ano może właśnie po to: by wyświetlić też puste kategorie. A tak w ogóle to powinno być tak ![]()
Ten post edytował popbart 13.01.2005, 16:52:39 -------------------- Visual Basic - kto by pomyślał :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety te kody nie wyświetlaja tegoco chce lub nie działaja.
Napisze jak ma to wygladac bo mogłem zle opisac sytuacje. Mam galerie, znajduja sie w niej 3 tabele kategoria,podkategoria,zdjecie. W tabeli zdjecie znajduje sie odwolanie do id tabel: kategorii i podkategorii. Chce aby kazda kategoria miała jakies losowe zdjecie, przypadajace do kazdej z kategorii. |
|
|
![]()
|
|
Mój select działa tylko na mysql > 4.1.x (subquery)
![]() Jeśli masz starszego to może tak prymitywniej
-------------------- Visual Basic - kto by pomyślał :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:04 |