![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po aktualizacji php do wersji 4.3.9 powstał problem z działającymi skryptami na poprzedniej wersji 4.2.3
Problem dodtyczy odnośników. dla przykładu: W pliku plik_1.php mam m.in. taki odnośnik do pliku plik_2.php Kod <a href=plik_2.php?id=$id>$nazwa_pola</a> w poprzedniej wersji php działało, a teraz nie widzi tej zmiennej! Dlaczego? -------------------- Pozdrawiam, SamoChwała
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukaj sobie odpowiedzi na forum: słowa kluczowe to register_globals, $_GET.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, nawet nie zauważyłem że register_globals mam wyłączone, zresztą i tak szukałem gdzie indziej.
Działa prawidłowo jak w poprzedniej wersji. Jeszcze raz dzięki. -------------------- Pozdrawiam, SamoChwała
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Radziłbym jednak zostawić register_globals wyłączone a używać tablicy _GET
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
tzn., że związane są jakieś restrykcje z włączeniem register_globals ?
-------------------- Pozdrawiam, SamoChwała
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ze względów bezpieczeństwa nie jest zalecane jego używanie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(crashu @ 2005-01-13 08:53:39) Ze względów bezpieczeństwa nie jest zalecane jego używanie. Jednak nawet wyłączenie register_globals nic nie da, jeśli będziemy to traktować jako zło konieczne, np:
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:41 |