![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Potrzebuję napisać stronę gdzie będzie logowanie - na razie bez jakiegokolwiek łączenia się z bazą, zabezpieczeń przed wstrzykiwaniem kodu ani sprawdzaniem poprawności. Po prostu w polu login chcę wpisać np. Kamil i jak zrobię zaloguj ma się stworzyć zmienna sesyjna $_SESSION['login'] i po prostu aby przeskakiwała na każdą podstronę i wyświetlało się Witaj kamil. To ma być tylko na próbę jak na razie. Na xampp czyli localhost tworzy się ta zmienna i jak przeskakuje między podstronami to mam wszędzie Witaj kamil! ! czyli to jakoś działa. Lecz gdy wrzucam to na hosting az.pl to po kliknięciu zaloguj mam Witaj kamil ! lecz gdy przejdę na inną podstronę już ta zmienna sesyjna ginie. Myślę, że tworzy się zwykła tablica z wartością login a nie zmienna sesyjna. Wrzucam kod. UWAGA! NA LOCALHOST SERWERZE XAMPP TO DZIAŁA, PROBLEM DOTYCZY HOSTINGU AZ. Proszę nie patrzcie jak to jest śmieszne napisane, dopiero się uczę i na localhost to chodzi, to ma być tylko testowe. logowanie.php - formularz
logowanie1.php - tutaj odbywa się tworzenie zmiennej sesyjnej.
I wtedy na każdej podstronie mam całkiem u góry
Problem rozwiązany, znajomy wrzucił na swój hosting az i to działa a na moim nie. Coś musiało się wysypać, dzwonię do az o przywrócenie konta do ustawień domyślnych. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamień :
na masz tam spacje ![]() ja zawsze dodaje include główny jak np load.php i w nim dodaje na samej górze
a później ten plik ładuje w każdym pliku gdzie to jest wymagane ![]() -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
Strony internetowe Świnoujście |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:58 |