![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 3 Dołączył: 13.07.2009 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam dość specyficzny problem. Stworzyłem tabelę towarów która składa się z: id, nazwa, numer_sekocenbud (unique), data_dodania_do_rejestru. Do tej tabeli przewodniej mamy osiem innych połączonych kolumną id. Razem z trzema innymi pracownikami wprowadzaliśmy dane do tabeli, ale ostatnio zauważyłem, że coś w skrypcie było nie tak i część numerów sekocenbud'owych się powtarza. Są identyczne na pierwszy rzut oka, ale powtórzenia okazują się różnić jednym znakiem - tab'em. Chciałbym dowiedzieć się czy mogę jakoś wyznacz zduplikowane numery? Użyłem zapytania:
Jednak nie sprawdza się ono przy nie identycznych wpisach. Głowię się z tym od samego rana i ani google nie pomaga, ani nie znalazłem na forum podobnego pytania. Z góry dziękuję za pomoc. Próbuję jeszcze taką składnię:
Ale przycina mi MySQL ;-//// -------------------- Prywatna koncepcja pasji - SprawdzAuto.info
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli to faktycznie tab, to:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 3 Dołączył: 13.07.2009 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo ciekawa propozycja, ale jeśli zrozumiałem składnię, to to zapytanie usunie mi z powtórek tab'y.
Ale na chwilę obecną muszę najpierw wyznaczyć rekordy powtórzone, aby napisać skrypt do UPDATE'u numerów towary_id w pozostałych tabelkach na pierwsze, po czym usunąć wpisy w tabeli towary. -------------------- Prywatna koncepcja pasji - SprawdzAuto.info
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic Ci nie usunie.
|
|
|
![]()
|
|
O rzeczywiście :-)
I teraz sobie już poradzę :-)) Bardzo dziękuje! -------------------- Prywatna koncepcja pasji - SprawdzAuto.info
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:33 |