![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Jak nigdy dzisiaj wszystko działa u mnie elegancko, lecz zastanawiam się nad jedną rzeczą:
1. czy po użyciu ob_start() nie powinno się czasem używać którejś z funkcji ob_clean() ob_end_flash? W manualu najczęściej po ob_start() wystepuje ob_end_clean() i widzę w przykładach, ze funkcja ta się zagnieżdża. 2. Jeżeli trzeba wykonać którąś z funkcji kończących to jak to zrobić gdy w kodzie występuje przekierowanie? ( po w sumie na razie tylko po to wykorzystuję ob_start() ) a może samo przekierowanie na inną stronę samoistnie zwalnia buforowanie i nie muszę się dalej martwić o zużywanie zasobów |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Powinno się.
2. exit -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak myślałem ... tylko jak mam to zrobić gdy mam tak:
index.php
Ten post edytował codex 20.12.2015, 15:50:13 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ob_start() a to wgl do czegoś potrzepujesz tam?, używaj jak jest potrzebne a nie bezmyślnie.
|
|
|
![]()
|
|
no właśnie potrzebne jest. bez tego przekierowanie przy pomocy funkcji header() nie działa.
wywala jakiś komunikat po angielsku z którego wynika, że przekierowanie zostało ustanowione i nie mogę go zmodyfikować - użycie ob_start() na początku kodu rozwiązuje ten problem Ten post edytował codex 20.12.2015, 18:18:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywala Ci błąd bo zanim ustawiasz nagłówek Location wysyłasz do przeglądarki już jakieś dane. Funkcja header powinna być wykonana zanim zwrócisz do przeglądarki jakiekolwiek dane.
|
|
|
![]()
|
|
podczas pisania odpowiedzi dostałem automatyczne przekierowanie do rozwiązania tego problemu na phpedii:
http://phpedia.pl/wiki/Cannot_add_header_i...rs_already_sent dzięki za pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:50 |