![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałbym zrobić w PHP cron'a który uruchamiany był by co minute przez Cron'a na serwerze. Cron PHP pobierał by listę rzeczy "do zrobienia" z bazy danych i je wykonywał sobie. Lista rzeczy będzie różna od backup'a danych po uruchamianie zdalnie komend. Wszystkie akcje napisane są w PHP dlatego też chce zrobić crona za pomocą php. Dlaczego sobie tych poszczególnych akcji nie dodam do Crona na serwerze, a bo jestem uparty i chce dodać tylko jeden wpis na serwerze a wszystkim zarządzać z panelu który mam napisany własno ręcznie. Teraz pytanie czy ktoś spotkał się z czymś takim i ma jakieś rady/linki. I pytanie czy nie jest to porwanie się z motyką na księżyc? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pytanie co minute cronem bazy danych? jaki to ma mieć niby sens i pewnie tego potrzebujesz http://php.net/manual/en/function.shell-exec.php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przez moją dysmózgie nie napisałem sensu jaki chce w tym zrobić
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale co Ty chcesz tam edytować? co chwile będziesz zmieniał czasy albo ścieżki?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 14:02 |