![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 1 Dołączył: 3.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Chcę zaznaczyć ważne daty w kalendarzu pobierając je z bazy. Mam taki kod:
Kod ten działa tylko jeśli do disabledDays wstawię "sztywne" daty. W tej sytuacji nie wyświetla się nic. Kalendarz pokazuje się dopiero po usunięciu beforeShowDay. Wydaje mi się że dane JSON również pobieram dobrze (tzn dobrze wyglądają w przeglądarce). Proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaki format ma data, którą otrzymujesz w odpowiedzi z php?
Co to jest? return [true, 'hi'); P.S. Po co tak: return [true]? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 1 Dołączył: 3.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaki format ma data, którą otrzymujesz w odpowiedzi z php? Co to jest? return [true, 'hi'); P.S. Po co tak: return [true]? W bazie jest typ date. Jako JSON dostaje chyba jednak string, bo mogę stosować slice(). Metoda beforeShowDay zwraca funkcję z taklimi arggumentami. True określa, że date można zaznaczyć, a hi to nazwa klasy css która odpowiada za wyróżnienie "ważnej" daty. Niestety dokumentacja jquery datepicker nie jest dla mnie zbyt precyzyjna. Skrypt ten znalazłem w internecie. Wszystko działa pod warunkiem, że daty są sztywne z góry określone. Przy pobieraniu z bazy nie działa. Może ktoś z Was poleci mi inną bibliotekę jquery kalendarz, która da się wykonać tą funkcjonalność szybciej? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż przykładową datę, którą otrzymujesz w odpowiedzi z php.
Ponawiam pytanie: Co to jest? return [true, 'hi'); Jeśli nie poprawisz takiego błędu, to nie ma sensu abyś szukał innej biblioteki. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Pokaż przykładową datę, którą otrzymujesz w odpowiedzi z php. Ponawiam pytanie: Co to jest? return [true, 'hi'); Jeśli nie poprawisz takiego błędu, to nie ma sensu abyś szukał innej biblioteki. Metoda beforeShowDay zwraca funkcję z takimi argumentami. True określa, że datę można zaznaczyć, a hi to nazwa klasy css która odpowiada za wyróżnienie "ważnej" daty. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 06:02 |