![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę, żeby tło zmieniało się co sekundę, z niebieskiego na czerwone i odwrotnie. Niestety, coś nie działa. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Czy tak ciezko napisac: nie zmienia koloru
albo: zmienia kolor ale co godzine a nie co sekunde zamiast "coś nie działa" ? backgroundColor -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem co nie działa, bo działa
![]() Pewnie skrypt jest wstawiony przed elementem, stąd nie działa. Inna rzecz, że po prostu zmieniałbym klasę (bo a nuż w przyszłości nie tylko tło będziemy chcieli zmieniać). -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczyło backgroundColor zamiast samego background ;o
nospor wiem, że zbyt dużo nie napisałem. Wydawało mi się poprostu, że tak jak zwykle zrobiłem jakiś banalny błąd, a jakiś normalny człowiek po wejściu do tematu od razu go zauważy. Tak czy siak, dzięki za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ludzie na forum walą namietnie "cos nie dziala" i określają to gdy pojawia im sie cala masa roznych rzeczy, ktore nie są oczywiste dla czytajacego. Dlatego tak wazne jest by pisac dokładnie co nie działa a nie coś. Nie piszę tego ze złośliwosci i ze mi to sprawia przyjemnosc... Poprostu liczę, ze kiedys, gdy bede juz stary, doczekam pieknego dnia, ze ludzie zaczną opisywać normalnie i dokladnie problem
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Napiszę jescze tutaj, bo to prawie to samo.
Chcę, żeby co sekundę tło robiło się coraz bardziej czerwone, zaczynając od lewej strony. Ma się zwiększać o 3px co jedną sekundę (będzie generowane w php ale w tej chwili to bez różnicy). Rzecz w tym, że nie wyświetla się nic. |
|
|
![]()
|
|
Skad ty te style wymyslasz??
Wstaw sobie bezposrednio w styl diva o to: background:linear-gradient(to right, 10px red, transparent); i sprawdz wpierw czy to w ogole działa... A potem bierz sie za js -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dobra, ogarnąłem już temat samego gradientu w css
![]()
W css'ie działało, natomiast w js nie jestem pewnien jak to napisać. Wszystkie te zmienne, itp. chyba są dobrze, jedynym problemem jest ta linijka z gradientem ;f |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W css'ie działało, natomiast w js nie jestem pewnien jak to napisać. Wszystkie te zmienne, itp. chyba są dobrze, jedynym problemem jest ta linijka z gradientem ;f Nie mogło działać (kod co podał nospor) bo najpierw musisz zdefiniować kolor, później wielkość.
|
|
|
![]()
|
|
Tylko wciąż, jak wkładam to w css to dziala, ale w js już nie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm… http://jsfiddle.net/Comandeer/ab4yp83o/ → działa - kolor się powoli przesuwa w prawo
-------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
Podejrzewam ze to zalezy od przegladarki, bo mi tez nie dziala
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
@nospor, a toś mnie teraz zaskoczył prawdę mówiąc. Jaką masz?
-------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
Testowalem na Opera i FF
edit: a niech strace... odpalilem tez chrome - tez nie dziala -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Fakt, ale z tym to już bez problemu sobie poradzę
![]() Dzięki za pomoc. @nospor Hmm dziwne, u mnie działało i na ff i na chrome. Ten post edytował sher 9.07.2015, 19:51:50 |
|
|
![]()
|
|
edit2: lol, a jednak dziala, za szybko zamknalem okno
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
@nospor no właśnie chciałem pisać, że chyba masz ruskiego tego liska
![]() -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:49 |