![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z biblioteką canvas2image w Firefoxie. Dokładniej, implementuję wszystko jak w przykładzie z jedną modyfikacją, chcę, aby zdjęcie wykonało się po kliknięciu na przycisk "Dalej", który ma powodować zrobienie zdjęcia i przejście na następną stronę. w IE, Operze oraz Chrome wszystko działa jak należy, a w Firefoxie niestety nie. Poniżej przedstawiam wywołanie funkcji, które jest jedyną różnicą w stosunku do oryginalnych przykładów, gdzie do stworzenia zdjęcia służy przycisk "typowy" button bez wywoływania submit. (link do canvas2image http://www.fabiobiondi.com/blog/2012/10/ex...y-and-easeljs/) function exportAndSaveCanvas() { var screenshot = Canvas2Image.saveAsPNG(c, true); c.parentNode.appendChild(screenshot); screenshot.id = "canvasimage"; data = $('#canvasimage').attr('src'); c.parentNode.removeChild(screenshot); var url = 'screenshot_libs/export.php'; $.ajax({ // cache: false, type: "POST", url: url, dataType: 'text', data: { base64data : data, } }); } function submitForm() { // submits form document.getElementById("ismForm").submit(); } function btnSearchClick() { canvas.backgroundImage = 0; canvas.deactivateAll().renderAll(); if (document.getElementById("ismForm")) { setTimeout("exportAndSaveCanvas()", 100); // set timout setTimeout("submitForm()", 150); } } Dodam, że na xampp działa w Firefoxie dobrze, ale już jak wrzucę na serwer to niestety nie. Ten post edytował andyet 3.07.2015, 20:32:51 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uważasz, że 50 ms gwarantuje Ci zakończenie żądania ajax?
Przenieś zatwierdzenie formularza do funkcji success ajaxa. P.S. Po co właściwie jest ten formularz? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wkleiłem tutaj okrojoną wersję swojego formularza.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:30 |