![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam div o określonych wymiarach (500x200) i zrobiłem tak, że jak to co jest w środku jest wyższe niż 200px to wtedy pojawia się pasek przewijanie (overflow-y: auto;). Dodam, że content w tym okienku wygląda tak:
<p>x</p> <p>y</p> <p>z</p> [...] To są wiersze pobierane z bazy danych mysql. Wszystko działało że aż miło, ale przeniosłem tego diva na stronę, gdzie jest bootstrap i wygląda to tak: ![]() Nie mam pojęcia skąd się bierze ten margines chociaż wszędzie dałem margin: 0; i padding: 0; dla znacznika <p> tak samo... Pasek ładnie pięknie jest po prawej stronie, tylko że całość jest wysunięta w prawo... Co lepsze, jeśli usunę to: overflow-y: auto; overflow-x: hidden; to wtedy mam dwa pierwsze wiersze wysunięte na prawo (jak na screenie), ale dalej jest wszystko dobrze (wyrównane elegancko do lewej) O co może chodzić?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a elementy nie dziedziczą może po jakimś divie marginu albo paddingu?
zawsze możesz dać ujemny margines np: margin-left -20px; - ale to nie jest najlepsze rozwiązanie. Ten post edytował Korybut 12.05.2015, 12:23:10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 18 Dołączył: 7.10.2007 Skąd: Pruszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może gdzieś używasz w stylach float. Jeśli tak to poczytaj sobie o clear:both vs overflow
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:04 |