![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie. Mam pewien problem. Otóż mam stronę, na której znajdują się zlecenia. każde zlecenie ma swój unikalny numer (widoczny dla usera, użytkownika) oraz ID (klucz główny tabeli). każde zlecenie w tabeli jest podlinkowane. Chciałbym uzyskać podstronę, która otwierałaby się po naciśnięciu tego linku ze szczegółami danego zlecenia. Nie wiem tylko, czy dobrze to sobie wymyśliłem.
1. Link wygląda mniej więcej tak: Oczywiście ID podstawiane jest z bazy - dla konkretnego zlecenia. 2. Chwytam $_GET te ID do zmiennej w nowej podstrnie, powiedzmy:
3. Szukam danych - i to jest problem. Jak teraz odczytać zawartość pozostałych pól z bazy do wypełnienia? Oczywiście wiem, że SELECTEM, ale np. nie wiem jak ugryźć coś takiego (tabele zleceń,ich historii, danych klienta, sprzętu są oddzielnie i są ze sobą związane klucz główny -> klucz obcy)
To się wykona, ale jak zamienić ZlecenieID na nową zmienną, tak żeby to szukało tego co trzeba? Coś w ten deseń:
Nie wiem czy to w ogóle dobry pomysł wykonania tego. Będę także wdzięczny za każdą podpowiedz. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:25 |