![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2014 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chciałbym móc zrobić parę rzeczy z obiektem z bazy danych
interesują mnie funkcje takie jak w tej klasie doctrine-project.org/api/common/2.1/class-Doctrine.Common.Collections.ArrayCollection.html ale nie wiem jak korzystac z tej klasy z moim obiektem $foo tym bardziej, że kontruktor klasy ArrayCollection przyjmuje tablicę a nie obiekt. Ten post edytował twojastara 15.04.2015, 22:30:53 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skorzystać z jakich funkcji? Jak? W jakim celu?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2014 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Trafiłem na tę klasę przypadkiem, w poszukiwaniu jakiejść funkcji, która by mi sprawdziła czy obiekt bazy danych coś zawiera czyli np isEmpty() z tej klasy by pasowało. No, ale rozumumiem po twoich pytaniach, że to od czapy.
Użyłem funckcji php is_object dla obiektu $foo , więc nie potrzebuje juz tej klasy, ale skoro istnieje taka klasa a głowiłem się jak jej użyć to zapytałem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale co może mieć metoda ArrayCollection::isEmpty() wspólnego z Twoją klasą czy funkcją is_object? Jak niby miałaby ona cokolwiek realizować?
|
|
|
![]()
|
|
nie wiem, nie znam się, boli mnie ucho. W przedszkolu nie powinno sie zdawać takich pytań. Napisz do czego używa się tej klasy, albo nie napisz.
Chciałem wiedzieć czy
jest puste. Dlatego w google wpisałem: doctrine repository check if empty. Kliknąłęm w Stackoverflow w którym ktoś tej klasy użył. Rozumiem, że to od czapy, głupi temat otworzyłem, więc nie brnijmy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 77 Dołączył: 10.07.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ArrayCollection o którego pytasz, jest Iteratorem używanym przez Doctrine.
Możesz go spotkać w relacjach, chociażby Many2Many
Wywołując JakasEncja->getJakasEncja() dostaniesz ArrayCollection którego zawartością będzie tablica obiektów JakasInnaEncja, lub tablica pusta, czyli Iterator nie będzie miał po czym iterować. Ot cała filozofia nie wiem, nie znam się, boli mnie ucho. W przedszkolu nie powinno sie zdawać takich pytań. Napisz do czego używa się tej klasy, albo nie napisz. Chciałem wiedzieć czy
jest puste. Dlatego w google wpisałem: doctrine repository check if empty. Kliknąłęm w Stackoverflow w którym ktoś tej klasy użył. Rozumiem, że to od czapy, głupi temat otworzyłem, więc nie brnijmy.
Ten post edytował kpt_lucek 16.04.2015, 16:18:44 -------------------- Cytat There is a Bundle for that Lukas Kahwe Smith - October 31th, 2014 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 12:48 |