![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Mam formularz, który przekazuje parametry metodą GET. W formularzu mam checkboxy np: Chcę do adresu dokleić parametr
Jak w JavaScript skleić za pomocą przecinka wartości z pola o tej samej nazwie? ilość oraz nazwa pól jest dynamiczna, więc na sztywno nazw nie mogę wpisać. Próbowałem z serializeArray() oraz serialize(), ale nie działa. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 58 Dołączył: 14.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W ten sposób pobierasz wszystkie inputy o tym name:
ale jeśli nazwy są dynamiczne, to możesz wszystkie checkboxy pobrać:
a dalej jakaś pętla |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem z serializeArray() oraz serialize(), ale nie działa. Dlaczego twierdzisz, że serialize nie działa? http://jsfiddle.net/pw41qesr/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W ten sposób pobierasz wszystkie inputy o tym name:
ale jeśli nazwy są dynamiczne, to możesz wszystkie checkboxy pobrać:
a dalej jakaś pętla No właśnie o tą pętle chodzi. Nie wiem jak ją napisać. Nie spełnia mojego wymagania. Serialize tworzy parametr w postaci:
Obsługując to w PHP mam tylko dostęp do ostatniego parametru id (równego 3), ponieważ pozostałe o tej samej nazwie są usuwane. Gdyby nie były usuwan to nie byłoby problemu. Chyba, że można jakoś przeciwstawić się automatycznemu usuwaniu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie spełnia mojego wymagania. Serialize tworzy parametr w postaci:
Obsługując to w PHP mam tylko dostęp do ostatniego parametru id (równego 3), ponieważ pozostałe o tej samej nazwie są usuwane. Gdyby nie były usuwan to nie byłoby problemu. Chyba, że można jakoś przeciwstawić się automatycznemu usuwaniu? A czy przyjrzałeś się dobrze przykładowi, który podałem? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Czyli powinieneś zauważyć różnicę:
id[]=1&id[]=2 (co odbierzesz w php jako tablicę) a nie: id=1&id=2 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:15 |