![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z sesjami, mianowicie praktycznie o nich nie mam pojecia :oops: Czytam ksiazki, wszelkie artykuly jakie znajde w sieci i dalej nic nie kapuje... Wiem mniej wiecej o co w tym chodzi...
Teraz kilka pytan ![]() 1. Generuje sobie id sesji: [php:1:3471d82082]<? $session_id=md5(uniqid(rand())); ?>[/php:1:3471d82082] Jak i gdzie tego uzyc?? Funkcja [php:1:3471d82082]<? session_id($session_id); //Czy moze session_start($session_id); //Lub session_register($session_id); ?>[/php:1:3471d82082] ![]() 2. Mam pliki: logowanie.php i katalog.php W jaki sposob ustawic cookie sesji (? sam nie wiem czy o to mi chodzi ![]() Nie wiem nawet czy to zrozumiale sformulowalem bo moja wiedza na temat sesji jest znikoma, a przydaloby sie tego nauczyc... Z gory dziekuje za wszelka pomoc. -------------------- If You don't believe in Yourself, no one else will.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukaj a znajdziesz...
Na forum znalazło mi 42 strony! Twój problem gdzieś tam jest! W manualu: http://www.php.net/manual/pl/ref.session.php -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2003 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podstawowe podstawy?
Polecam to: http://www.leon.w-wa.pl/texts/kurs/sesje.php A tak wogóle to cały ten kurs jest świetny. Myślę, że na początek Ci wystarczy (mi wystarczyło i nie narzekam ![]() Pozdrawiam Paweł |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki Wam wielkie!! Pogrzebalem jeszcze wiecej, sam poeksperymentowalem z funkcjami i zalapalem! Kiedy czytalem artykuly naprawde nie moglem pojac o co w tym wszystkim chodzi - a to jest takie proste!!! heh
![]() -------------------- If You don't believe in Yourself, no one else will.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 07:16 |