![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 9.07.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
tworze aktualnie stronę na której umieściłem licznik, który odmierza czas do następnej gry. Działa sprawnie, ale niestety po "zagraniu" czyli wypełnieniu captchy do bazy danych jest wysyłana informacja od wygraniej i czasu ostatniej gry. Licznik jest oparty o jQuery i wstawiam tam zmienną z PHP (ilość sekund, która pozostały). Przy wysłaniu formularza strona się odświeża, ale po wysłaniu nadal jest pobierana stara wartość w pola "Last Input"(ile sekund zostało). Dopiero po odświeżeniu jest dobra wartość jak temu zaradzić? Próbowałem nadpisać wartość dodając zmienną do kodu gdzie wyświetlam komunikat o wygranej:
a normanie jest ona wyznaczana tak:
gdzie: $next_game_time - czas w formacie UNIX w którym można zagrać znowu $next_game_time_counter - czas w sekundach do następnej gry Co mogę zrobić żeby pobrał się aktualny czas z bazy danych (aktualizuje się on wraz z wysłaniem formularza), a nie dopiero jak odświeżę strunę ponownie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
AJAX
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 9.07.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już sobie poradziłem dałem nadpisanie tam gdzie mi wywalało komunikat o błędzie, a nie sukcesie. Dziękuję za zainteresowanie tematem
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:21 |