![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pewien problem, a mianowicie muszę na stronie internetowej umieścić button, który pozwoli pobrać adres url bieżącej strony, znaleźć w nim fragment np: /out/ który jest gdzieś w środku i zamieni go na /in/ , a następnie przeniesie na te stronę, wszystko po naciśnięciu.
Ma ktoś może pomysł jak to można zrobić, albo jakieś wskazówki? Byłbym ogromnie wdzięczny. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 2.12.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
preg_replace i $_SERVER
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
JS :
window.location.href = window.location.replace('out', 'in'); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy zastosowaniu: window.location.href = window.location.replace('out', 'in'), wychodzi mi http://localhost/tpwkl/out/window.location.href?, nie do końca rozumiem jak to działa, mógłbyś mi przybliżyć?
preg_replace i $_SERVER A jak przy $_SERVER mogę zwrócić aktualny url? bo HTTP_REFERER, da mi skąd przyszedł, a gdzie jest? Mogę to później zapisać jako: preg_replace ($/out/, $/in/, $_SERVER[] ![]() NP KOD: <form action=preg_replace ($/out/, $/in/, $_SERVER[] ![]() <button>zamien</button> </form> Czy źle myślę? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 11:25 |